Sjöström tillbaka i guldjakt: "Blir fullt upp"

Sarah Sjöström jagar tre individuella guld på fyra dagar i avslutningen av sim-VM i Budapest. Totalt simmar hon i fyra grenar under sluttampen.

ANNONS
|

Supersvenskan har redan vunnit ett historiskt fjärde guld på 100 meter fjäril och slagit världsrekord på 100 meter fritt (51,71) på startsträckan i lagkappen.

Nu har hon haft två lediga dagar inför det hektiska slutet.

Dagar då hon samlat ny kraft inför slutforceringen där 100 meter fritt inleds på torsdagen och finalen avgörs på fredag kväll.

Även 50 meter fjäril (fredag-lördag), 50 meter fritt (lördag-söndag) och lagkappen 4x100 meter medley (söndag) återstår.

Tre guld kvar...

Sjöström gick in i VM som världsetta i alla sina fyra individuella distanser och satsar på att ta en, för svensk del, unik guldfyrling.

Den 23-åriga medaljmaskinen har i år fokuserat på att utveckla sitt frisim.

ANNONS

Det har gått i rekordfart.

Sarah Sjöström har tillsammans med nye tränaren Johan Wallberg slipat på tekniken. Hon försöker simma med raka armar för att få längre armtag.

- Jag har lite färre armtag på varje längd och mer styrka i vattnet nu. Förut grävde jag mig fram lite, nu har jag ett annat tryck under vattnet, säger hon.

Mer att hämta

Trots att hon redan är världsetta och har världsrekordet på 100 meter känner Sjöström att hon bara är i början rent tekniskt.

- Ja, gud, det finns jättemycket mer att hämta. När jag inte satsar på 200 meter fritt längre så känns både 50 och 100 mycket bättre. Jag visste inte riktigt hur jag skulle simma det förut, jag hoppade i och hoppades på det bästa. Nu känner jag mer att jag kontrollerar simningen, säger hon.

Lika viktigt som tekniken är återhämtningen och hennes mentala fokus nu på slutet där hon de tre sista dagarna kommer att simma tre lopp per dag.

- Det är bara att ladda om, glömma det lopp man precis simmat och tänka på nästa. Inte grubbla någonting på det som har varit, säger hon.

Budapest, TT:s utsände

Fakta: Sjöströms återstående VM-program

Så här ser Sarah Sjöströms återstående VM-program ut om hon, som förmodat, når final i allt.

Torsdag: 100 meter fritt, försök och semifinal.

Fredag: 100 meter fritt, final, och 50 meter fjäril, försök och semifinal.

Lördag: 50 meter fjäril, final, 50 meter fritt, försök och semifinal.

Söndag: 50 meter fritt, final, 4x100 meter medley, försök och final.

ANNONS