Sjöbergs ilska: "Klubbar och förbund har sopat det under mattan"

ANNONS
|

Förre höjdhoppsstjärnan berättade själv i sin bok om de sexuella övergrepp som han utsattes för av sin tränare under många år. Han har nu följt den stora skandalen i England där ungdomstränaren, Barry Bennell nu står åtalad för åtta fall av sexuella övergrepp på fotbollsspelare under 14 år, meddelade den brittiska åklagarmyndigheten under tisdagen.

Enligt uppgifter ska minst 20 spelare nu anklaga Bennell för övergrepp som ska ha skett från start 1970 och framåt i klubbar som Crewe, Manchester City och Stoke. Ordföranden i det engelska fotbollförbundet, Greg Clarke beskriver pedofilhärvan som ”den värsta krisen sporten drabbats av” till Sky Sports.

ANNONS

– Jag är inte överraskad, säger Patrik Sjöberg till Studio Ett och fortsätter.

– Det är ett problem som idrotten brotta med, men inte vill kännas vid riktigt.

I Storbritannien blir inte brotten preskriberade, något som dock brotten blir i Sverige.

– Det borde vara likadant i Sverige. Vi har många fall som borde plockas upp, där klubbar och förbund har sopat det under mattan, säger Sjöberg.

– Idrottsrörelsen är ett ställe där det dyker upp pedofiler och nio av tio ungdomar kommer i kontakt med organiserad idrott under sin uppväxt. Där kommer vi tyvärr hitta pedofilerna. De vill inte jobba med pensionärer, de vill jobba med barn.

ANNONS