Sista testet inför VM – Karlstad tar emot svenska stjärnor

När GP-tävlingarna avslutas denna sommar är det också en sista fingervisning om VM-formen för flera västsvenska atleter. Khaddi Sagnia, Maria Larsson och Andreas Kramer är några av de som filar på detaljer i Karlstad.

ANNONS
|

Under sommaren har svenska friidrottsfantaster kunnat se svenska och internationella profiler på tre GP-tävlingar runt om i landet. Först ut var Sollentuna i slutet av juni, tävlingar på Slottskogsvallen den 11 juli följde – och idag avslutas friidrottens elitserie i Karlstad.

Där ställer mängder av idrottare som har siktet inställt på London och kommande VM upp. Khaddi Sagnia, som fortfarande väntar på en slutgiltig inbjudan till mästerskapet, är en av de med Göteborgskoppling som lär vilja visa att formen är god.

Andreas Kramer sprang det tredje snabbaste 800 metersloppet en svensk någonsin gjort på JEM tidigare i helgen. I sitt livs form finns löpartalangen med på en startlista som håller väldigt hög nivå.

ANNONS

Det gör också damernas 800 meterslopp. Där är den mest intressanta ur VM-perspektiv Hanna Hermansson, som gjort en kometkarriär på löparbanan efter att ha bytt fotbollsskor mot spikskor.

En annan höjdpunkt lär bli diskustävlingen där två VM-kastare deltar. Daniel Ståhl är världsetta och Sveriges största guldhopp inför mästerskapet. Niklas Arrhenius gör upp om finalplats strax där bakom och vill nu hitta tekniken vid Vänerns strand.

Hemmahopparen Sofie Skoog lär ha publiken med sig i sin sista tävling inför VM och är ytterligare en som är värd att hålla ögonen på.

En som redan har gett ett glatt svenskt besked till VM är maratonlöparen Mikael Ekvall. Strömstadslöparen hade skadebekymmer i början av månaden och var då osäker på om kroppen skulle hålla för att göra VM-debut. Men det blev inte mer än en dryg veckas träningsfrånvaro för Ekvall, som nu förbereder sig i Mora för mästerskapet.

ANNONS