Håll ögonen på Neymar - och Simon Tibbling. Foto: TT
Håll ögonen på Neymar - och Simon Tibbling. Foto: TT

Simon Tibbling rankas högt - ett av OS-fotbollens hetaste namn

Simon Tibbling är ett av 20 namn att hålla ögon på under herrarnas OS-fotboll i Rio. Det menar sajten Goal.com som lyfter fram den svenske bolltrollaren tillsammans med namn som Neymar och Marquinhos.

ANNONS
|

Förbundskapten Håkan Ericssons utmaningar är vida kända vid det här laget. Över 50 stycken"nej tack” blev det, av olika anledningar, från OS-bruttotruppens spelare.

Men ett par spelare från guldlaget i U21-EM har han med sig till Brasilien. Groningen-mittfältaren Simon Tibbling är ett av dem, och det är också den förre detta Dif-stjärnan som platsar på fotbollsajten Goal.coms lista över de 20 hetaste spelarna i herrarnas OS-fotboll.

Goal har plockat ut fem spelare från Brasilien, bland annat Barcelonas Neymar och PSG:s Marquinhos, fyra spelare från Tyskland och ytterligare elva potentiella profiler utspridda över de resterande 14 nationer.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Lista: Sverigesstörsta medaljhopp i OS i Rio

Tibbling lyfts fram som ”en av stjärnorna från U21-EM” och man påtalar att mittfältaren är en av få konstanser i ett helt nytt lag.

Andra spelare som man tycker att tittarna ska hålla ögonen på är Manchester Citys nyförvärv Gabriel Jesus, Atlético Madrid-tränaren Diego Simeones son Giovanni Simeone och Borussia Dortmunds 17-åriga danska superlöfte Jacob Bruun Larsen.

LÄS OCKSÅ: Berisha tar sista platsen i truppen

Det återstår att se om Simon Tibbling kan leva upp till förväntningarna när Sveriges OS-herrar spelar första gruppspelsmatchen mot Colombia vid midnatt svensk tid natten mot lördag.

Goal.coms lista över 20 spelare att hålla koll på:

Angel Correa, Argentina

Giovanni Simeone, Argentina

Gabigol, Brasilien

Marquinhos, Brasilien

Felipe Anderson, Brasilien

Neymar, Brasilien

Gabriel Jesus, Brasilien

Jacob Bruun Larsen, Danmark

Ali Adnan, Irak

Ali Husni, Irak

Takuma Asano, Japan

Oribe Peralta, Mexiko

John Obi Mikel, Nigeria

Sergio Oliveria, Portugal

Simon Tibbling, Sverige

Heung-Min Son, Sydkorea

Sven Bender, Tyskland

Leon Goretzka, Tyskland

Lars Bender, Tyskland

Max Meyer, Tyskland

ANNONS