Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Angelica Bengtsson och Michaela Meijer kan fira guld och silver på U23-EM. ARKIVBILD.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Silver till Michaela Meijer på U23-EM

Öis-junioren Michaela Meijer tog silver i stavhopp i U23-EM. Angelica Bengtsson vann guldet i Tallinn. 

– Jag är lättad! Hela vägen fram till inhoppningen var det osäkert om jag skulle kunna hoppa ordentligt, säger Meijer till Expressen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Meijer har dragits med en knäskada under två års tid. 

–Från början visste jag inte om jag skulle kunna hoppa två dagar i rad. Jag har inte gjort det sen min skada. Vi har haft massa förberedelser inför finalen, säger Meijer och berättar om is, smärtstillande och ljudvågor, säger hon. 

De båda var ensamma om att klara 4,50 meter och gjorde därefter upp om valörerna på medaljerna på fredagen.

Bengtsson - som tog brons på inomhus-EM för seniorer i mars - tog 4,55 direkt. Meijer rev däremot i sitt första försök på den höjden och sparade sina två kvarvarande till 4,60. Men varken hon eller Bengtsson lyckades klara på den höjden, vilket skulle ha inneburit en tangering av Bengtssons svenska rekord från lag-EM tidigare i somras.

"Det kändes riktigt högt och jag förstod vad som hände vilket jag inte gjorde i går (på kvalet, då ett hopp på 4,10 räckte för final) och som jag inte har känt på hela säsongen. Jättekul att det fungerade", sade Bengtsson till friidrott.se.

För 22-åriga Bengtsson är därmed juniorkarriären över - med en femte titel. Sedan tidigare hade hon vunnit ungdoms-VM (2009), junior-VM (2010 och 2012) samt junior-EM (2011).

Hon har haft en ojämn utomhussäsong. 4,60-hoppet å ena sidan - 4,38 på Diamond League-galan i Paris förra veckan.

"I och med att det kändes så pass bra på den här tävlingen, så ser jag fram emot VM (i Peking i slutet på augusti) också", sade hon.