Sha'Carri Richardsons nya miss på 100 meter

Hon missade OS efter att ha haft cannabis i blodet. Nu missar sprinter-talangen Sha'Carri Richardson även VM på 100 meter. Efter missen i de amerikanska uttagningarna lämnade hon utan att parata med media.

ANNONS
|

Sha'Carri Richardson har sedan supertiden 10,72 våren 2021 på 100 meter setts som nästa stora utmanare till jamaicanskorna på grenen.

Amerikanskan missade dock förra sommarens OS i Tokyo på grund av att hon testade positivt för cannabis under de nationella uttagningarna till spelen. Hon förklarade det positiva testet med att hon tagit cannabis för lugnande effekt efter att hennes mamma gått bort. 22-åringen stängdes dock av.

Nu skulle hon få en ny chans att visa upp sig på världsscenen när VM avgörs i hemlandet USA i juli. Så blir det dock inte. På de amerikanska uttagningarna tog hon sig inte ens till final. Hon sprang i mål som femma i sitt försöksheat, på tiden 11,31.

ANNONS

Pratade inte med media

Efter missen ville Richardson inte tala med media. Hon gick rakt genom den mixade zonen.

Det kan dock bli en start i VM i Eugene för Richardson. Hon har fortfarande chansen att nå VM-truppen på 200 meter.

För några veckor sedan sprang Sha'Carri Richardson på 10,85. Världsrekordet på distansen är 10,49 och årsbästat har Shelly-Ann Fraser-Pryce på 10,67.

LÄS MER:Stoppades från OS – rasar mot Valieva-beslutet

LÄS MER:15 idrottsskandaler från 2021

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS