Sex spelare borta för Frölunda – de får chansen

Det är ett rejält manfall hos Frölunda när sex spelare saknas mot Malmö. Men Roger Rönnberg är inte orolig. – Vi vill bygga vidare på vårt spel, säger han.

ANNONS
|

När Frölunda sätter sig på bussen mot Malmö under tisdagen är det rejält manfall i truppen. Roger Rönnberg får klara sig utan avstängde Viktor Ekbom som får följa matchen från TV-soffan.

Där kommer även Mats Rosseli Olsen och Joel Mustonen att sitta som var tveksamma till spel mot just Malmö.

– Jag tror jag räknar bort båda två, säger Roger Rönnberg.

Du fyller på med någon från J20?

– Ja, vi ska diskutera det och sen ta beslut beroende på vilken spelartyp vi behöver men det är flera i J20-laget som har gjort det bra.

Förutom Ekbom, Rosseli Olsen och Mustonen så får Frölunda även klara sig utan backduon Mattias Nörstebö och Filip Westerlund som både har åkt på axelskador och inte är redo för spel.

ANNONS

Samt Oliwer Fjellström som åkt på en hjärnskakning och just nu går igenom hjärntrappan.

Men Roger Rönnberg är inte alltför orolig.

– Vi vill bygga vidare på vårt spel och göra fler bra minuter och komma närmare 60 minuter och den perfekta matchen. Om vi gör den mot Malmö? Nej, det tror jag inte men vi ska göra fler bra minuter, säger han.

Hur nära den perfekta matchen har du varit?

– Jag har varit tränare i 28 år och aldrig haft en perfekt match så jag får fortsätta leta. Jag hoppas att jag får stå där en dag men det finns inte en perfekt match men vi strävar alltid för att komma närmare den.

En som påverkas en hel del av skadorna i Frölunda är Max Friberg som vanligtvis har Mats Rosseli Olsen och Joel Mustonen bredvid sig.

I den duons frånvaro är det Linus Nässén. 18, och Samuel Fagemo, 18, som tar platserna.

– Det är fullgoda ersättare även om vi saknar de spelarna som är borta. Men vi har ett bra juniorlag och alla som är med har varit med förr. Jag har ju fått en yngre kedja nu och en svensk kedja. Innan var vi ju nordiska kedjan med en finne, en norrman och en svensk. Men båda två som har kommit in har sett jättebra ut och det är kul att lira med dem, säger Max Friberg.

ANNONS

Du är pappan i kedjan?

– Haha! Det vete fasen! Men det är klart att vi har snackat lite och gått igenom vissa grejer men det är spelare som båda har kommit igenom vår akademi och kan vårt spel redan. Det är lättlärda och smarta spelare.

Receptet för att slå Malmö som skickade Frölunda på tidig semester i slutspelet förra säsongen?

Jo, det har Roger Rönnberg koll på.

– Det är ett starkt kollektiv och ett taggigt lag som jobbar väldigt hårt. Vi måste vara redo att vinna alla kamper på banan för att slå dem, säger han.

Frölundas troliga lag

Målvakter: Johan Gustafsson (Johan Mattsson)

Första backpar: Chay Genoway–Gustav Lindström

Andra backpar: Kristoffer Gunnarsson–Anders Grönlund

Tredje backpar: Jacob Moverare–Jonathan Sigalet

Sjundeback: Filip Hasa

Förstakedjan: Patrik Carlsson–Joel Lundqvist–Ryan Lasch

Andrakedjan: Tim Söderlund–Simon Hjalmarsson–Sebastian Stålberg

Tredjekedjan: Jesper Emanuelsson–Pathrik Westerholm–Ponthus Westerholm

Fjärdekedjan: Samuel Fagemo–Linus Nässén–Max Friberg

ANNONS