Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Seriesegern nära efter Sävehofs derbykross

ANNONS
|

Skulle Sävehof lyckas med den imponerande bedriften så får Partillelaget dessutom välja motståndare i slutspelet.

- Ur den aspekten är det förstås ingen nackdel att vinna serien, förutom att det vore väldigt roligt, säger tränaren Henrik Signell.

Ett förstaval från Sävehofs talar för att det snart skulle kunna bli möte mellan Sävehof och Heid igen.

Det var nämligen klasskillnad när lagen möttes i derbyt i Partille arena på måndagskvällen. Sävehof körde över Heid med 37-23 efter 21-11 i paus.

För Sävehofs vänsternia Rikke Jensen blev det en speciell match – inte bara för att hon blev bästa målskytt i hemmalaget med sina åtta mål.

ANNONS

I höstas, när hon hade svårt att ta en ordinarie plats i Sävehof, förstärkte hon just Heid under en period. Men med många skador i Sävehof kallades hon hem igen.

På måndagen ställdesRikke Jensenmot sina nygamla lagkamrater -för till hösten blir det nämligen spel i Heid igen för den hårdskjutande danskan.

- Det är klart att det blir speciellt att spela en sådan här match eftersom jag känner och gillar spelarna i båda lagen, det bli en extra laddning. Men när man väl är på plan är det där glömt, då är det klubbtröjan som gäller, säger hon.

Eftersom Lugi överraskande förlorade mot Västerås tog Sävehof vara på möjligheten och gick med derbysegern upp i tabellens topp

- Där vill vi stanna så självklart kommer vi att göra allt för att vinna över Eslöv på onsdagen, säger Rikke Jensen.

Favoritmotståndare i slutspelet?

- Det tar vi när vi är där, matchen först, säger Rikke Jensen.

En annan som tyckte att det var speciellt med derby var Heids Kristina Bundsen som spelade mot storasyster Johanna i Sävehofs mål, helt suverän i den första halvleken.

- Första skottet tog hon och fick därmed ett litet övertag. Men sedan gick det lite bättre, säger Kristina Bundsen som totalt gjorde tre mål i matchen.

ANNONS

ANNONS