Serena Williams protesterar mot polisvåldet

Många idrottsprofiler har genom aktioner och uttalanden kritiserat polisvåldet mot afroamerikaner i USA. Den senaste i raden är superstjärnan Serena Williams som i ett inlägg på Facebook ger sin syn på saken. "Varför ska jag behöva bry mig om det här 2016?", skriver hon.

ANNONS
|

Inom idrotten startade protesterna mot polisvåldet som drabbat afroamerikaner i USA med NFL-spelaren Colin Kaepernick, som vägrade ställa sig upp under den amerikanska nationalsången innan en match.

Kaepernicks manifestation har sedan dess fått ringar på vattnet. Flera NFL-spelare och även landslagsstjärnan i fotboll Megan Rapinoe har vädrat sitt missnöje över situationen.

Nu har också den kanske största idrottsstjärnan i USA tagit ställning.

Tennisstjärnan Serena Williams beskriver via Facebook hur hon plötsligt blir orolig när hon ser en polis vid sidan av vägen under en bilfärd med sin systerson.

"Jag kommer inte vara tyst"

Hon drar sig till minnes den incident där Philando Castile sköts ihjäl av en polis i sin bild under en poliskontroll i Falcon Heights, Minnesota. Händelsen fångades på film av Catiles flickvän som sände live på Facebook vid tillfället.

ANNONS

"Jag skulle aldrig förlåta mig själv om någonting hände min systerson. Han är så oskyldig. Det var "alla de andra" också", skriver Serena och fortsätter:

"Varför ska jag behöva bry mig om det här 2016? Har vi inte gått igenom tillräckligt, öppnat så många dörrar, influerat miljarder liv? Men jag insåg att vi måste fortsätta vidare, för det handlar inte om hur långt vi har kommit utan om hur långt vi fortfarande har kvar att gå."

Serena ställer sig frågan varför hon inte uttalat sig tidigare ochavslutar sedan med ett citat från Martin Luther King samt med att skriva att "jag kommer inte vara tyst".

ANNONS