Shpëtim Hasani, tvåa från vänster, började säsongen i Gif Sundsvall, men spelar nu i superettan med Degerfors. Arkivbild.

Segersviten bruten för Sirius

|

Sirius hade sju raka trepoängare i superettan. Det stannade där.

För första gången sedan i slutet av maj förlorade tabellettan en seriematch, 0–1 mot Degerfors – som därmed tog revansch efter 0–6 borta mot samma motstånd i våras.

Enda målet under lördagen kom nio minuter efter paus. Shpëtim Hasani, tidigare i år i allsvenska Gif Sundsvall, satte en välplacerad straff. Degerfors tredje seger i rad gav viktiga poäng ovanför de nedre kvalstrecken.

Där finns också Frej, som vann med 2–1 mot mittenlaget Åtvidaberg. Pontus Åsbrink satte båda hemmamålen – det andra i slutminuten.

Längre ner i tabellen var jumbon Ängelholm på väg mot en enormt betydelsefull seger. Ett självmål gav 1–0, men tabellfyran Trelleborg kvitterade genom Marcus Pode när tio minuter återstod av matchen. Trelleborg förlängde därmed sin förlustfria svit till sju matcher.