Caroline Seger ser fram emot att samlas med landslaget – och att äntligen få matchas ordentligt. Arkivbild.
Caroline Seger ser fram emot att samlas med landslaget – och att äntligen få matchas ordentligt. Arkivbild.

Seger firar titeln i Saint-Tropez

Klubbägaren Jean-Michel Aulas tack till Caroline Seger och de färska Champions League-mästarna i Lyon: Han bjöd hela truppen till Saint-Tropez. Redan på måndag ansluter hon till landslagslägret i Göteborg.

ANNONS
|

Det är snabba bud för Seger. Kort efter finalsegern mot Paris SG – 7–6 efter straffar – i Cardiff flög hon med laget hem till Lyon för vidare färd mot den exklusiva badorten Saint-Tropez på Franska Rivieran.

- Vi åker hem igen på söndag och då åker jag till Göteborg. Jag vill gärna direkt hem, säger hon.

ANNONS

Redan nästa vecka samlar förbundskaptenen Pia Sundhage landslaget på ett tio dagar långt läger som kryddas med landskamper mot USA och Skottland.

Då börjar nedräkningen till EM i Nederländerna på allvar.

Seger kan räkna med att matchas i båda mötena. När Sundhage tog ut truppen uttryckte hon oro för mittfältarens situation med begränsad speltid i Lyon.

Sundhages oro

- Av alla utmaningar är det den största. Hon har inte matchtempot och det får vi spela in henne i. Blir hon för ängslig och ska kladda på bollen, det har vi sett och vill inte se. Det är min prioritet nummer ett. Jag ska spendera väldigt mycket tid med Caroline Seger, sade Sundhage, som var på plats på Cardiff City Stadium där hennes landslagskapten satt fast på bänken i 120 minuter.

TT: Hur ser du på Sundhages oro inför EM?

- Jag tror att det mest är hon som funderar på det. Själv har jag varit ganska lugn i min situation. Jag har fått speltid, inte fulla 90 minuter alltid. Det är en väldigt annorlunda situation för min del, men jag har så pass bra träningar och träningsmiljö. Jag känner mig i form, är bra tränad och jag vänder det till något positivt. Jag kommer inte till landslaget helt nedkörd utan som sugen på att spela matcher och att vara redo för det.

ANNONS

"En massa energi"

TT: Hur ser du möjligheterna att det blir en ny het sommar för landslaget efter förra årets OS-silver?

- Det kommer att bli otroligt tufft att göra en sån bedrift en gång till. Jag har sagt det förut, får vi bara ha hela och friska spelare och spelare med bra självförtroende så är det absolut möjligt. Men nu måste vi föra spelet. Det räcker inte bara att försvara.

- Det ska bli kul med EM och jag ser fram emot och hoppas att vi kan göra något liknande. Jag har en massa energi och är inte sliten. För min del känns det bara bra att går rätt in i det och sedan får jag en veckas semester och sedan är det på det igen.

Cardiff, TT:s utsände

Fakta: Vägen fram till EM

5–14 juni: Landslagsläger i Göteborg.

8 juni: Landskamp, Sverige–USA, Göteborg.

13 juni: Landskamp, Sverige–Skottland, Växjö.

20 juni: EM-truppen tas ut.

3–9 juli: EM-läger i Göteborg, troligen en landskamp.

11 juli: Avresa till spelarhotell i Arnhem.

16 juli–6 augusti: EM i Nederländerna.

Fakta: Sverige spelprogram EM

17 juli: Tyskland–Sverige, Breda.

21 juli: Sverige–Ryssland, Deventer.

25 juli: Sverige–Italien, Doetinchem.

29–30 juli: Kvartsfinaler

3 aug: Semifinaler.

6 aug: EM-final, Enschede.

ANNONS