Se skandalscenerna under Gais bortamöte

Gaissupportrar attackerades under lagets sista match för säsongen i Superettan mot Syrianska i Södertälje. Bland annat ska en supporterbuss ha attackerats med stenkastning. - Det har kastats sten mot bussarna och en polis har skadats i ena benet, säger Eva Nilsson, informatör vid Polisen i Stockholm.

ANNONS
|

Matchen mellan Syrianska och Gais slutade 1-0 till hemmalaget men det var händelserna på läktaren som hamnade i fokus.

Polisen uppger att supportergrupperna sökte konfrontation på läktaren och det blev riktigt oroligt. De uppger även attflera Gaissupportrar klättrade upp i stolpar och tände bengaler. Detta möttes i sin tur av att det sköts raketer och kastades bengaler mot bortasektionen - tur nog kunde de stoppas av kastnätet.

Matchen kunde, trots den tumultartade situationen,spelas klart.

- Det var ett kortare avbrott på 5-6 minuter, men matchen kunde spelas klart, berättar Eva Nilsson, informatör vid Polisen i Stockholm.

LÄS OCKSÅ:Klubbchefen mitt i kaoset: "En bengal stryker mitt huvud"

ANNONS

Blev utsatta för stenkastning

Stämningen på Axa Arena lugnade sig med tiden. Men oroligheterna fortsatte efter matchen.

Den här gången försökte en grupp supportrar att attackeraen supporterbuss tillhörande Gaismed stenkastning och även knallskott. I samband med händelsen skadades en polis som träffades av en sten i benet.

- Polisen fick en muskelskada i ena benet, säger Eva Nilsson.

Rubriceras som våldsamt upplopp

Polisen sitter i nuläget i så kallat avrundningssamtal efter matchen.

- Vi har inget mer att säga just nu än att vi sitter på stationen och har avrundningssamtal gällande händelserna, säger Eva Nilsson.

Enligt polisen har nu ett stort antal personer kontrollerats och identifierats. Man kommer att upprätta anmälan gällande våldsamt upplopp och skadegörelse.

ANNONS