Schweizarna tycker att Mikael Lustig är "lustig".
Schweizarna tycker att Mikael Lustig är "lustig".

Schweizarna tycker Lustig är "lustig"

Schweiz hetlevrade mittfältare Granit Xhaka får gärna provoceras till att tappa fattningen. Det menar Mikael Lustig. Förbundskaptenen Vladimir Petkovics svar – på tyska:

ANNONS
|

Den som kan sin skoltyska snappar upp det roliga. Det är just en rak översättning från tyska till svenska.

Lustig betyder rolig.

Den svenske högerbackens uttalade sig om Granit Xhaka, till vardags i Arsenal, i den mixade zonen i Gelendzjik i söndags.

- Speciellt när man har kollat på Premier League så vet man att han har tagit några röda kort och så där, det är bara hålla huvudet kallt och försöka få honom utvisad.

ANNONS

Låter sig inte provoceras

En kommentar som snabbt nådde Xhaka.

- Jag har hört om det från vänner. Det är inga problem att de säger så. Provokationer är en del av spelet. Jag har lärt mig av tidigare matcher och jag känner mig trygg i att jag inte kommer att åka ut, säger han.

Däremot svarade han inte på Aftonbladets fråga om vad han tyckte om att Pontus Jansson under måndagens svenska träning gjorde en gest som såg ut att likna den albanska örnen. Granit Xhaka bötfälldes, tillsammans med Xherdan Shaqiri och Stephan Lichtsteiner, för att ha visat gesten mot Serbien.

Fifa-funktionären bad journalisterna att hålla sig till fotbollsfrågor på presskonferensen.

Krävs en laginsats

Både Petkovic och Xhaka säger sig vara förberedda på en svår åttondelsfinal mot Sverige men de är också förhoppningsfulla.

- Vi måste vara redo att spela från första minuten så att vi tar initiativet och kan utnyttja vår förmåga att styra spelet. Jag tror inte det blir många tillfällen för oss att göra mål, säger förbundskaptenen.

ANNONS

Granit Xhaka:

- Det man sett i VM är att vissa lag varit enhetliga och spelar som ett lag. Om man inte håller ihop som ett lag vinner man inte. Vi har många mål framför oss, förhoppningsvis är det inte vår sista match.

S:t Petersburg, TT:s utsända

Fakta: Gruppspelsmatcherna i Ryssland

Schweiz spelade ihop fem poäng på tre matcher och slutade tvåa i grupp E efter Brasilien. Så här slutade schweizarnas möten med Brasilien, Serbien och Costa Rica.

1–1 mot Brasilien i Rostov. Målskytt: Steven Zuber.

2–1 mot Serbien i Kaliningrad. Målskyttar: Granit Xhaka och Xherdan Shaqiri.

2–2 mot Costa Rica i Nizjnij Novgorod. Målskyttar: Blerim Dzemaili och Josip Drmic.

ANNONS