Olivia Schough, här i landslagets tröja, är tillbaka i Champions League-sammanhang. Hennes Rosengård spelar i morgon första åttondelen hemma mot S:t Pölten. Arkivbild.
Olivia Schough, här i landslagets tröja, är tillbaka i Champions League-sammanhang. Hennes Rosengård spelar i morgon första åttondelen hemma mot S:t Pölten. Arkivbild. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Schough: "Kul om det blir en fajt"

Hela 17–0 mot georgiska mästarlaget Lantjchuti i förra omgången. När Rosengård nu ställs mot S:t Pölten i Champions League-åttondelen hoppas man att det blir lite jämnare.
– Det är så klart kul om det blir en fajt, säger Olivia Schough till TT inför mötet med det österrikiska laget.

ANNONS

Efter att för andra säsongen i rad räddat Djurgården kvar i fotbollsallsvenskan lämnade landslagsmittfältaren Olivia Schough i vintras Stockholmsklubben. 29-åringen skrev i stället på för guldfavoriten Rosengård – det enda kvarvarande svenska laget i Champions League. För Schoughs del blir det därmed CL-spel för första gången på fyra år.

Just Champions League har tidigare i karriären varit lyckosamt för Olivia Schough. På totalt sju matcher i turneringen (för Kopparbergs/Göteborg samt Eskilstuna) har hon stått för fem fullträffar.

"Ska bli så jäkla kul"

– Det får jag tacka för att du påminde mig om. Nu när du säger det kommer jag ihåg det väldigt tydligt. Det är ju ett tag sedan jag spelade i Champions League, och det är nog alla spelares dröm att få spela det, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Det ska bli så jäkla kul att göra comeback i Champions League och jag ska göra allt jag kan för att bidra till vinst för mitt lag.

För motståndet står österrikiska S:t Pölten, som efter att ha kvalat sig in i turneringen slog ut schweiziska Zürich med sammanlagt 3–0 i 16-delen.

Olivia Schough har stor respekt för motståndet, även om hon medger att hon har så där bra koll på det.

– Hade vi fått Atlético Madrid, det är klart – då vet man direkt vad de går för. Sen kanske man tänker att S:t Pölten ska bli enkelt bara för att man inte har så bra koll. När vi har sett klipp tycker jag väl inte att det är en jättebra lottning, men det ser bra ut.

Hoppas på större utmaning

Hon förväntar sig att det här dubbelmötet inte blir som 16-delen mot Lantjchuti i december, där Rosengård följde upp 7–0 på bortaplan med att göra tvåsiffrigt (10–0) i returen i Skåne.

– Det är så klart kul om det blir fajt så att det inte blir som den matchen Rosengård hade innan jag kom hit.

Tidigare i veckan meddelade Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, att damernas Champions League ska tillämpa samma regler som herrarnas dito. Det gör att enbart tre spelare som värvats in under vinterfönstret får tas ut i CL-truppen. Spelare som lånats ut till klubbarnas B-lag är heller inte tillåtna att spela i Europaspelet.

ANNONS

– Det är bara att acceptera läget, hur tråkigt det än är. Jag lider med spelarna som inte får vara med, det är tråkigt som fasen, säger Olivia Schough.

Rosengård inleder på hemmaplan i morgon. Returen spelas i Österrike nästa onsdag.

Mattias Owen/TT

Champions Leagues åttondelsfinaler

Onsdag

Wolfsburg (Tyskland)–LSK (Norge)

Barcelona (Spanien)–Fortuna Hjørring (Danmark)

Rosengård–S:t Pölten (Österrike)

Manchester City (England)–Fiorentina (Italien)

Chelsea (England)–Atlético Madrid (Spanien)

Torsdag

Kazyqurt (Kazakstan)–Bayern München (Tyskland)

Lyon (Frankrike)–Brøndby (Danmark)

Tisdag

Paris SG (Frankrike)–Sparta Prag (Tjeckien)

Returerna spelas den 10, 11 och 17 mars (enbart Sparta Prag–PSG).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS