Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Linus Fröberg gjorde två mål för Växjö. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sanslös vändning av Växjö

Växjö visade varför man toppar SHL-tabellen. Lagets vändning av tremålsunderläge till seger med 6–4 borta mot Karlskrona bar klasslagets signatur.

Matchen bjöd på fartfylld ishockey med många målchanser. Karlskrona inledde bäst och var i 2-1-ledning efter den inledande perioden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi pratade om att de skulle slänga puckar på mål och komma i spelvändningar, vi visste att det skulle bli tufft, säger Linus Fröberg.

Växjö är, tillsammans med Malmö, det lag som aldrig tappat poäng i en SHL-match i Blekinge. Den här gången gjorde Karlskrona ett allvarligt försök att skrämma sitt största spöke i serien på flykten. Kort efter första paus satte Henrik Törnqvist trean och en stund senare fixade Marcus Paulsson 4–1. Karlskrona hade skoj under matchens första halva men glädjen varade inte kvällen lång.

- Då kändes det bra. Sedan är det en kollaps som inte får hända, säger Marcus Paulsson som i besvikelsens stund hade svårt att finna orden.

Bytte Viktor

Växjös tränare Sam Hallam valde efter det fjärde baklängesmålet att byta Viktor i målet – ut med Fasth och in med Andrén som höll nollan under sin tid på isen.

- Kanonbra av honom, självklart så kul. Men vi lämnade Fasth i sticket, det är inte okej att vi släpper in fyra mål på en och en halv period, säger Linus Fröberg.

Växjö behövde mål och målen kom. Laget stod för fem fullträffar under matchens andra halva. Linus Fröberg gjorde den första viktiga reduceringen och strax därefter kom 3–4 signerat Joel Persson.

- Om vi inte had fått de två snabba målen hade det kunnat sluta annorlunda, säger Linus Fröberg till TT.

Sjätte raka

Fröberg kvitterade sedan i inledningen av den tredje perioden och när Andrew Calof satte Växjö i ledning var Karlskrona ett besegrat lag. Brendan Shinnimins puck i tom kasse strax före slutsignalen säkrade att sjätte raka segern var i hamn och att Växjö inte tappade några poäng i Karlskrona den här säsongen heller.

Linus Fröberg försöker sätta ord på varför Karlskrona uppenbarligen passar Växjö som handen i handsken:

- Vi är ett lag som gillar att ha mycket puck och Karlskrona tillåter att man har mycket puck. De gör det bra, men när man hittar vägar att komma runt deras styrspel så finns det ytor.