Samuelsson missade pallen precis

Jesper Nelin hade chansen men sköt bort sig. Då stod hoppet till Sebastian Samuelsson som fick nöja sig med en fjärdeplats.

ANNONS
|

Hanna Öberg visade vägen under torsdagsförmiddagen. Den svenska skidskytten sköt fullt i samtliga skjutningar och kunde ta hem OS-guldet på 15 kilometer jaktstart.

LÄS ÄVEN: Sensationellt OS-guld till Hanna Öberg: ”Imponerad över mig själv”

Ett par timmar senare var det dags för herrarna att ge sig ut i skidspåret. På 20 kilometer var det många svenskar som imponerade långt in i loppet – men det skulle ändra sig.

LÄS ÄVEN: Hilmersson efter Öbergs guld: ”Obegripligt”

Både Sebastian Samuelsson och Jesper Nelin var med i toppen och slogs om medaljerna men i det tredje skyttet sköt Nelin tre bom och var därmed borta från medaljkampen.

ANNONS

– Jag var lugn men vet inte vad som hände, jag pallade väl inte trycket. Jag är rätt besviken över det. jag hade en jäkligt bra chans och sumpade den. Det kändes som det var min dag, jag inspirerades lite av Hanna. Men det gick inte hela vägen, säger Nelin till Kanal 5 efter loppet.

Samuelsson däremot var i mål som trea, 29,1 sekunder bakom Johannes Thingnes Bö från Norge. Ett resultat som ledde fram till en fjärdeplats.

– Det är ett jättebra resultat som jag är såklart nöjd med, men när man är så nära vill man ha medalj, säger Samuelsson.

ANNONS