Saknade en spelare – då ryckte Bengt-Åke, 75, in

Bandylaget Torups BK som spelar i division 2 har haft svårt att få ihop lag till säsongens inledande matcher. I fredagens bortamatch mot Mölndal BK lyckades man komma till spel tack vare 75-årige eldsjälen Bengt-Åke Torhall som blev lagets elfte spelare, skriver Hallandsposten.

ANNONS
|

– Det blev så, vi var inte fler så jag var tvungen att hoppa in och spela, säger Bengt-Åketill Hallandsposten.

Även under fjolårssäsongen fanns han med i uppställningen vid enstaka tillfällen. Den här gången fick han dock vara med i hela matchen.

– Jag spelade hela tiden, men det går ju inte så fort för mig nu längre. Jag hoppas att jag kunde störa dem lite grann i alla fall. Vi hade två 16-åringar och en 75-åring, så det var en bra spridning bland åldrarna, säger Bengt-Åke.

75-åringen är enriktig eldsjäl i sitt Torup. Normalt sett är han lagledare, men när det krisar så är han, bevisligen, beredd att ge sig in i leken själv.

ANNONS

Men blir det fler inhopp nu?

– Nej, det hoppas jag att jag slipper. Det är bortamatcherna som är lite problematiska med att få ihop folk till. Vi styr inte riktigt över när de ska ligga, så då kan vi få lite problem med spelarna vi har som är från Jönköping och så vidare.

Hur känns kroppen nu då?

– Jodå, den känns bra, det är inga problem. Jag tränar en gång i veckan så jag håller igång.

ANNONS