Sagnias oväntade drag – mitt under kvalet

Khaddi Sagnia har börjat gå över till att hoppa med vänster istället för höger fot under den här säsongen. Än så länge är det högern som gäller på VM – men det kan bli ett blixtsnabbt byte mitt under kvalet. – Helt seriöst, det kan bli så, säger hon.

ANNONS
|

Efter flera år av idel skadeproblem har Khaddi Sagnia och tränaren Katrin Klaup börjat övergångsarbetet till att byta fot.

– Det är fortfarande i tankarna. Justnu medhåller vi och hoppar med höger. Men till nästa säsong får vi se om det blir ett byte men förhoppningsvis.Det är inte så lätt som man tror att det är. Det är en hel omställningen men vi försöker. Vi kanske borde ha hoppat mer med båda benen. Tidigare har vi gjort väldigt mycket med högern. Det går men det gäller att lägga ner väldigt mycket jobb på det, säger hon.

"Det kan bli så"

Tre tävlingar återstår av utomhussäsongen och planen är att hoppa dem med höger fot. Men om de inledande två hoppen i onsdagens längdkval här på VM inte går som hon vill kan ett fotbyte bli aktuellt – mitt under kvalet.

ANNONS

– Helt seriöst, det kan bli så. Jag skulle kunna gå in och hoppa med vänster. Jag kommer ihåg när jag hoppade tresteg så glömde jag vilket ben jag skulle börja med och så kom jag med fel ben och persade. Så det visar att det finns potential i vänster ben, säger hon.

ANNONS