Sörenstam indragen i storbråk: "Kan aldrig försvara det hon har sagt"

Förre PGA-proffset Fred Funk och USA Todays stjärnkrönikör Christine Brennan har råkat ordentligt i luven på varandra om ett ordbråk gällande sexism. Mitt i allt: svenske golflegendaren Annika Sörenstam. – Hon kan aldrig försvara det hon har sagt om mig och Annika, säger Fred Funk.

ANNONS
|

Under sin tid på PGA-touren tog Fred Funk hem åtta tävlingar. Numera håller 60-åringen till på Legends Tour i stället. Trots ett steg tillbaka från det absoluta rampljuset fortsätter Funk att dra åt sig uppmärksamhet. Och nu har han hamnat i blåsväder.

På en presskonferens under onsdagen pratade Funk om att han har problem med moderna golfbanor, då han tycker de är för långa. I samband med dettog han upp en händelse för tolv år sedan när han och Annika Sörenstam befann sig på en uppvisningsturnering.Han berättade att Sörenstam hade slagit längre drives än honom under turneringen och på onsdagens presskonferens yppade han därför att "Jag borde nog ha spelat på damtouren".

ANNONS

Uttalandet har fått USA Todays krönikör Christine Brennan, som menar att kommentaren är sexistisk,att gå i taket.

"Det fascinerar mig hur hans sexistiska uttalande bara rullade av hans tunga, som att han har sagt de där sakerna hundratals gånger förr", skriver hon i en krönika.

Funk har dock inte mycket till övers för kritiken. Han tycker i stället att det rör sig om ren smutskastning.

– Att hon har ifrågasatt min relation till Annika gör verkligen ont. Hon kan aldrig försvara det hon har sagt om mig och Annika, säger Funk i Morning Read.

"Har enorm respekt för Annika"

– Mina ord om Annika var absolut inte nedsättande på något vis. Alla som känner mig och känner till händelsenfrån 2005 vet att jag har enorm respekt för Annika, säger han.

Brennan har dock än en gång gett svar på tal när hon i en intervju med USA Today utvecklar sitt resonemang.

– Hans uttalande om damtouren var överraskande och enligt alla definitioner en sexistisk kommentar. Jag pratar gärna vidare med Fred om det här – om han vill det. För det är en väldigt viktig fråga, inte minst för golfen som försöker locka fler kvinnor och tjejer att börja med sporten, säger hon.

ANNONS

Sörenstam har inte kommenterat bråket.

ANNONS