Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Så ska Sverige såra Sydkorea i premiären

  Det är en match som många tror avgör det svenska VM-ödet. Men anfallarna vet hur Sverige ska såra Sydkorea. - Vi vet vad vi gör bra, säger Marcus Berg.

  För två år sedan var det öppningsmatchen mot Irland som var måstematchen men då blev det bara 1-1 och efter förlust mot både Italien och Belgien så var det svenska EM-äventyret över redan efter gruppspelet.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  För att undvika liknande scener nu så är det på nytt öppningsmatchen om är måstematchen för Janne Anderssons landslag då Sydkorea står för motståndet.

  – Vi har tagit oss hit på ett bra sätt och vi tror på det vi gör. Det gäller för oss att våga gå för en trea. Vi har vår taktik och vi vet vad vi är bra på och kommer inte tumma en millimeter på det, säger Marcus Berg och fortsätter.

  – Sydkorea vill ha boll och gå framåt och då kanske man kan locka upp dem lite mer. Det gäller att hitta en bra avvägning där från när man går på kontring och när man håller i bollen.

  Har ni gått igenom Sydkorea ännu?

  – Inte överdrivet mycket men vi har gått igenom lite. Sen går vi igenom mer för varje dag.

  Vad säger du om Sydkorea som lag då?

  – Det är ett bra lag som vill ha mycket boll. De har små och kvicka spelare som rör sig över stora ytor och det är inget rakt 4-4-2 direkt utan det är mycket rörelse. Men vinner vi boll högt upp och går för det så kan vi få rätt stora ytor.

  "En bra chans att skada dem"

  John Guidetti tycker att det är den sista tredjedelen som måste slipas till för det svenska landslaget.

  – Jag vet inte om Sydkorea har någon direkt svaghet men vi har många styrkor. Vi ska utnyttja fasta situationer och få in bollen i boxen då vi är starka i luften och kan ha en fördel där. I fotboll görs ju 90 procent av målen i boxen så får vi in bollen där så har vi en bra chans att skada dem, säger han.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.