Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: BILDBYRÅN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Så bra har Gais-spelarna varit under våren

Halva säsongen är spelad – då betygsätter GP Gais-spelarnas vår.

Damir Mehic, tre fyrar

Störd av en fingerskada under stora delar av våren. När han väl har stått har han dock, som alltid, skött sig fint. Inte riktigt lika utstickande som i fjol, men fortsatt habil.

Alexander Nadj, två fyrar

Vikarierade med framgång när Damir Mehic var skadad – undantaget en rejäl tavla mot AFC Eskilstuna.

August Wängberg, två fyrar

En av Gais absolut bästa under cupspelet – sedan långtidsskadad. Inte lika framträdande efter comebacken, även om han har bidragit med förstklassig inställning. Hittar han kanonformen i höst?

Erik Westermark, två fyrar

Gör ingen supervår, men klarar sig undan med godkänt. En lagspelare som alltid ger allt. Har hoppat in och ut ur startelvan.

Niklas Olsson, tre fyrar

Sannolikt tänkt som en breddvärvning när han hämtades in från Utsikten. Olsson har dock växt ut till en nyckelspelare. Ruskigt viktig med sin bollskicklighet i Gais speluppbyggnad. Snudd på fyra fyrar.

Carl Nyström, två fyrar

Individuellt har Nyström gjort en helt okej vår, men kaptenen har inte riktigt lyckats hålla ihop försvarsleden och Gais defensiv har stundtals svajat rejält.

Emin Grozdanic, tre fyrar

Kändes långt ifrån en startplats inför säsongen, men när andra spelare åkte på skador fick han sin chans – och tog den. Har slagit igenom på allvar.

Aiden Harvey, två fyrar

Ytterligare en talang som har tagit chansen när han fått den. Spännande spelare som på två starter har bidragit med två assist.

Allan Mohideen, två fyrar

Lojal lagspelare som sällan glänser, men har gjort det godkänt när han väl har fått spela. Ådrog sig en långtidsskada som har hållit honom borta stora delar av våren.

Niclas Andersén, två fyrar

Har blandat och gett, men lite mer ner än upp. Kan mycket bättre.

Stefan Ilic, en fyr

En vår fylld av personliga problem har gjort att Ilic inte har fått någon ärlig chans att lyckas på plan. Betyget kan dock inte bli annat än underkänt. Har lämnat klubben nu.

Calle Wede, tre fyrar

Skadedrabbad och petad under stora delar av hösten, men har i vår verkligen steppat upp och växt ut till ett utropstecken. Passar klockrent i rollen som wingback. Ligger trea i lagets interna poängliga, defensiven går dock att förbättra.

Andreas Östling, två fyrar

Tog klivet från Örgryte till Gais inför säsongen. Har inte fått något riktigt lyft i Grönsvart, men avslutade våren starkt. Bådar gott inför framtiden?

Johan Svahn, en fyr

Har väldigt mycket fotboll i sig och ett tillslag som få i superettan kan mäta sig med, men skadorna har ännu en gång satt stopp och när han väl har varit tillbaka har det inte osat klass om prestationerna. Har bara funnits med i startelvan en gång under våren.

Marcus Bergholtz, fyra fyrar

En stabil spelare som är urstark i närkampsspelet och som bidrar med massvis, inte minst i spelet utan boll. Visade också klass offensivt i derbyt. En av Gais klart bästa spelare under våren.

Dusan Djuric, två fyrar

Kan fortfarande vara fullkomligt briljant – men den här våren har toppinsatserna inte varit så många som man kan förvänta sig. Osynlig långa stunder, vilket är ovanligt för Djuric. Den 33-åriga kroppen som säger i från?

Jonas Lindberg, två fyrar

Klev in i säsongen med skyhöga förväntningar – något han faktiskt, inte minst poängmässigt, inte alls har lyckats leva upp till. Ett par kanoninsatser (exempelvis Helsingborg borta), men på tok för ojämn för att vara en spelare av hans kaliber.

Junes Barny, två fyrar

Gigant i gruppspelet av svenska cupen, sedan inte alls lika formtoppad och under senvåren dessutom petad. Hittade aldrig rytmen i seriespelet och nyligen stod det klart att Barny lämnar Gais efter bara ett halvår i klubben.

Jesper Westermark, fyra fyrar

Om flera andra inte har lyckats nå upp till förväntningarna har ”JW” gjort det motsatta. Den tidigare Utsikten-spelaren har under senare delen av våren både öst in mål och bidragit med förstklassig inställning.

Ajdin Zeljkovic, tre fyrar

Petad. Utlånad. Tillbaka. Derbyhjälte. Zeljkovics 2018 har varit en svängig historia. Hittade målformen som utlånad i Ljungskile, återvände och räddade ett sent kryss i derbyt. Har utöver det bidragit med flera skapade målchanser och ytterligare ett par baljor. Har träffat mål med över 62,5 procent av sina avslut, näst bäst i hela superettan.

Edin Hamidovic, två fyrar

Hypad inför säsongen efter cupsuccén, då anfallaren öste in mål. Inte samma lycka i superettan. Har dock vaknat till liv mot slutet och skrapade ihop fem mål på 15 matcher under våren. Har mer i sig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.