Sävehof med osannolik vändning – klart för ny final

Sävehof var i rejäl brygga mot Skuru och låg under med sju bollar. Då kom en osannolik vändning och Sävehof är klart för ännu en SM-final.

|

Det började med två segrar för Sävehof i semifinalserien mot Skuru och klubben stod med ena benet i ännu en SM-final.

Men Skuru skulle väcka liv i den här matchserien. Detta efter att ha vunnit en gastkramande drabbning först efter förlängning med 28-27.

Den segern gav Sävehof chansen att avgöra på hemmaplan i Partille Arena. En chans som Henrik Signells lagbygge tog.

Det började bra när Johanna Ahlm satte 1-0 efter en och en halv minut. Därefter blev det som vi vant oss vid under den här matchserien - jämnt och tajt. De två lagen följdes åt halvleken igenom där Sävehof som mest hade en ledning med tre bollar.

Men i paus var det 16-16 efter att Skuru kvitterat på straff i halvlekens sista sekund.

Den andra halvleken började på värsta tänkbara sätt för Sävehof som inte fick sitt offensiva spel att stämma alls. Skuru kunde istället gå ifrån till en ledning med tre bollar. En ledning som skulle krympa – mycket tack vare att Ida Odén och hennes målskytte visade vägen för sitt Sävehof.

Vid ställningen 20–22 tog Henrik Signell en timeout för att försöka få till en ändring. Men Skuru fortsatte att hitta luckorna i Sävehofs försvar och kunde inte bara bibehålla sin ledning utan även utökade den till 26–21.

Lundbäck hjälte med straffmål

En ledning som skulle krympa och krympa. Med dryga tre minuter kvar var det "bara" 28–27 för Skuru och ett par sekunder senare var det 28–28 efter att Sävehof hämtat upp ett underläge med sju bollar.

Med 55 sekunder kvar på klockan var det 29–29 i Partille Arena och Sävehof hade bollen. Då fick Sävehof ett straffkast med endast tio sekunder kvar av matchen.

En straff som Amelia Lundbäck fick ta och satte i mål till 30–29 för Sävehof. Ett mål som innebar att Sävehof tog sig till ännu en SM-final.