Sävehof kopplade greppet

ANNONS
|

- Nu har vi stulit den segern som krävdes på bortaplan. Vi har två chanser på oss att ta oss till final och vi ska inte slarva bort det utan fixa det redan på torsdag på hemmaplan, sa Mikael Franzén, tränare i Sävehof.

Han kunde stå vid sidan och njuta av vad hans spelare presterade på planen. Sista kvarten i den första halvleken gjorde Sävehof 11–2 och ryckte till en niomålsledning i paus. När Ystad sedan knaprade ikapp fem av målen i början av andra klev Thomas Forsberg fram och storspelade igen.

- Klart att det kändes lite oroligt, men det behöver inte vara negativt. I dag var det ett lyxproblem när vi klarade av att hantera det, sa "Foppa".

ANNONS

Jesper Nielsen fick rött kort redan efter sju minuter. Det var när han skulle stoppa Sebastian Seifert som denne åkte i golvet och domarna drog upp kortet utan att tveka.

- Jag såg inte situationen och kan inte uttala mig, sa Forsberg.

- Jag får nog se en repris för att kunna avgöra om det var rätt, men jag har hört från en hel del folk att det var ett horribelt domslut. En tvåa var det säkert, men både domarna och kontrollanterna var säkra på saken, han lär spela på torsdag, sa Franzén.

Sävehof visade upp fart och självförtroende i spelet, de många kontringsmålen stack effektivt hål på Ystads segerintentioner.

- Klart att det betyder mycket att vi vann så stort, då kanske de får mer respekt. Men det är absolut inte klart än. Vinner Ystad på torsdag är vi tillbaka i samma situation som innan matchen. Men nu ska vi njuta över segern, det är en härlig känsla just nu, sa Forsberg.

Förutom kontringsspelet fungerade Emil Berggrens skytte bra, hela nio mål blev det till slut, förvisso på 18 avslut.

- Vi gör inga linjemål alls i dag, då kliver andra fram. Känslan är att vi är lite bredare än Ystad, har fler spelare som levererar. Nu tar vi ledigt på måndag, sedan laddar vi om, menade Franzén.

ANNONS

* * *

Jämnare var det i den andra semifinalen mellan Guif och Kristianstad. Eskilstunalaget vann till slut med 25–23, bland annat efter ruskigt bra comeback av Mattias Zachrisson, som var tillbaka efter hjärnskakning och öste in hela tio mål. Guif leder nu med 2–1 i matcher.

ANNONS