Kristianstads förlust mot Göteborg var deras första den här säsongen.

Säsongens första förlust för Kristianstad

Kristianstad hade gått obesegrade i sex raka matcher i damallsvenskan. Men borta mot Göteborg FC kom första förlusten efter ett sent mål av Adelina Engman.

|

Det var ett Kristianstad med tre raka segrar i bagaget som åkte till Göteborg. Dessutom hade Kristianstad ännu inte förlorat den här säsongen, vilket man var ensamma om tillsammans med seriesuveränen Piteå.

Men mot Göteborg blev man helt utan poäng efter förlust med 0–1.

I den 88:e minuten skickade Göteborgs Elin Rubensson in ett inlägg som Adelina Engman nådde högst på och stötte in matchens enda mål och tre poäng till Göteborg.

Det var en chansfattig och ganska avslagen inledning på matchen, där Kristianstads Sif Atladottirs långa inkast var det enda som hotade i målväg.

Men båda lagen skulle ändå få med sig varsin vass målchans före paus. Göteborgs Christen Press hade en farlig nick på en hörna som smet utanför, och kort därefter hade Therese Ivarsson ett hårt skott som också det gick utanför.

Den andra halvleken bjöd på desto mer, men det blev bara ett mål och det dröjde alltså till slutskedet av matchen.

Nykomlingen Växjö har inlett den här säsongen strålande och är med på övre halvan av tabellen. Men borta mot bottenlaget Vittsjö kom ett bakslag. Det blev förlust med 3–0. Johanna Sällström i Vittsjö gjorde två mål och Michelle De Jongh ett.