Sävehofs dröm om topp fyra sprack

Sävehofs mål att nå topp fyra sprack sannolikt efter matchen mot Lugi som vann med 30-26. - Det kan jag ta, det är värre att vi förlorade, säger tränaren Robert Wedberg.

|

Hemmalaget var rejält på tårna och hade ledningen med 3-0 efter knappt fyra minuter. Lugi kom dock igen och lagen följdes åt i den jämna kampen. Sävehof gjorde ett ryck och hade 13-11 i paus efter fyra mål vardera av Jonas Larholm och William Bogojevic. - Första halvleken tycker jag att vi gör väldigt bra, inte minst är jag nöjd med försvarsspelet, säger Robert Wedberg. Den andra halvleken fortsatte jämnt. Sävehof hade ledningen med 20-18, men Lugi kom i kapp, kvitterade och gick sedan upp i ledning med 22-20. -Där hade vi matchen, men räckte inte riktigt till, hade lite otur och brände för många lägen. Dessutom spelade Lugi bra, det måste man ge dem. Marginalerna är små, säger Wedberg. Partillelaget kvitterade till 22-22 och i det läget – med knappt tio minuter kvar fick Lugi straff. Simon Jeppsson gjorde inget misstag utan satte bollen säkert bakom inhoppande Per Sandström, vilket innebar ett måls ledning för gästerna, 22-23. Dryga minuten efter kvitterade Sävehofs slitstarke veteran Jonas Larholm, hans sjätte mål i matchen. Tabelltvåan Lugi fick dock tillbaka övertaget och behöll det matchen ut. - Det är aldrig roligt att förlora matcher, det är klart att det mentalt är bra att ha så många vinster som möjligt inför slutspelet, säger Robert Wedberg. Två matcher återstår av grundserien innan slutspelet drar igång för Sävehof, Ystad borta på söndag och Malmö hemma torsdagen den sjätte april.