Ryssland har förlorat sitt överklagande mot IIHF:s avstängningsbeslut, men kan dra saken vidare till Cas. Här är från OS då det ryska laget spelade OS-final mot Finland. Arkivbild.
Ryssland har förlorat sitt överklagande mot IIHF:s avstängningsbeslut, men kan dra saken vidare till Cas. Här är från OS då det ryska laget spelade OS-final mot Finland. Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT

Ryssland förlorar överklagande – hotar med Cas

ANNONS

Det Internationella ishockeyförbundets (IIHF:s) oberoende disciplinkommitté har avslagit Rysslands och Belarus överklagande gällande att nationerna bannlystes från internationell spel på grund av kriget i Ukraina.

Ryssland blev också fråntaget herr-VM nästa år och herrarnas junior-VM 2023.

I en kommentar på Twitter skriver det ryska ishockeyförbundet, FHR, att man nu "undersöker möjligheten för ytterligare överklagande till Cas (idrottens skiljedomstol)".

Enligt disciplinkommittén handlar IIHF:s beslut inte om en avstängning, utan om en säkerhetsåtgärd.

IIHF:s styrelse införde vid beslutet den 28 februari nya säkerhetsregler och pekade på att säkerheten och friheten att röra sig fritt för spelare, supportrar och media inte kunde garanteras.

ANNONS

Samma säkerhetsbeslut är också relevant för nationernas deltagande internationellt, slår disciplinkommittén fast.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS