Ryske superstjärnan sänkte Detroit

Tampa Bays Nikita Kutjerov gjorde två mål i mötet mot Detroit, som slutade 3–2, och säkrade lagets fjärde raka seger i NHL-ishockeyn.

|

Kutjerov är den fjärde NHL-spelare som har gjort mål i säsongens samtliga första sex matcher de senaste 30 åren. Han är i fint sällskap med Mario Lemieux 1992, Steve Yzerman 1988 och Keith Tkachuk 2008.

Kutjerov har gjort sju mål och ligger tvåa i skytteligan efter Washingtons Aleksander Ovetjkin som har satt nio mål hittills under säsongen.

Tyler Johanson inledde matchens målskytte i mitten av den första perioden. Mindre än två minuter senare var Kutjerov framme och satte sitt första mål i matchen. Tampa Bay spelade i numerärt överläge när Victor Hedman slog en lång passning till Kutjerov som säkert satte pucken i mål med ett handledsskott.

Ryske superstjärnan avgjorde

I den andra perioden hittade Detroits Justin Abdelkader och Mike Green målet och kvitterade till 2–2, och hoppet tändes hos hemmapubliken.

Men när 1.47 hade gått av den tredje perioden såg Kutjerov till att Tampa Bay tog ledningen igen, en ledning som Detroit aldrig återhämtade. Tampa Bays målvakt Andrej Vasilevskij, som har startat i lagets samtliga matcher den här säsongen, gjorde 29 räddningar. Detroits Jimmy Howard stoppade 23 puckar.