Rylander: Ge oss ett bländande fyrverkeri, Sverige

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Det regnar irriterande i Tyskland. Om du inte sett den stora Kölnerdomen sticka upp i stadsbilden med sina två mäktiga torn skulle det lika gärna kunna vara Göteborg under en helt normal höstdag.

Ni vet, en sån där grådassig variant när du inte ser himlens egentliga färg, regnet piskar fönsterblecket och du egentligen bara vill ligga kvar under täckets värme.

Så trist är det.

Fansen gömmer sig inne på hotellen, i väntan på det stora slaget, det som ska få himlen att spricka upp ordentligt.

För visst kommer det att spraka i den läckra arenan Lanxess Arena?

När tyska ligalaget Kölner Haie spelar här kommer det 18 650 personer och tittar på, åtminstone mot närliggande rivalen Düsseldorfer EG. Vardagsintresset för arenans hemmalag gör hajarna till det näst mest publiklockande i hela Europa.

ANNONS

Bara Bern lockar fler åskådare, med drygt 16 000 i snitt.

VID ISEN FÖRSÖKER journalisterna hetsa spelarna till att säga saker som ska trissa upp stämningen – men närmare än backen John Klingbergs uttalande sträcker sig inte svenskarna.

"Finland är lillebror. Jag tror de kommer att spela lite som Schweiz gjorde, tajt defensivt och att de försöker kontra när de får lägen. De kommer att försöka spela så tråkigt som möjligt mot oss ..."

Det är liksom Finlands idé.

Att spela strikt, vänta på motståndarens missar.

Men det har Tre Kronor scoutat – och Anton Strålman vet exakt hur finalplatsen ska ordnas.

"Det gäller att vi verkligen är noggranna i hur vi hanterar puckarna och är noggranna med linjerna. Alla de här myspassningarna i mitten kanske inte är så smarta mot det här laget. Det gäller att vi får ner puckarna djupt och skapar våra lägen genom vårt presspel", analyserar backen.

FÖRRESTEN: Kungälvs bidrag till VM-hockeyn – domaren Marcus Linde – är på väg hem till Sverige. Sju matcher blev det för SHL-domaren.

"Det har gått riktigt bra för mig, även om det inte blir fler matcher. Jag är nöjd med min insats", säger Linde.

Det är en bra känsla att ta med sig in i nästa säsong.

ANNONS

BARA EN REFLEKTION: Det är fint att se Joel och Henrik Lundqvist i samma lag igen.

TILL SIST: Förbundskapten Rikard Grönborg vill se oxfilé (!) på isen i semin. Oxfilé? Ja, mål som William Nylanders soloraid i kvarten mot Schweiz, vill säga.

Det låter väl som en bra grillkväll?

Och häller vi Koskenkorvan i slasken kommer Sverige att spela final på söndag.

Mot Ryssland, tippar jag. Det är min guldfavorit – efter 54 procent i powerplay ...

Plus

Samarbetet. William Nylander har lyft när Nicklas Bäckström landat i mästerskapet. Det är skön ... t att se, tycker jag.

Minus

Powerplay. Sverige är inför semin det näst sämsta laget i VM på att skapa powerplay. Kanske tur det, när det bara har blivit tre mål på 21 försök?

ANNONS