Rylander: Det går inte att sluta tro – i år heller

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Det är alltså bara en sudden som skiljer regerande mästaren Frölunda från ett sportsligt fiasko med uttåg från kvarten – och en fantastisk sjunde match i Scandinavium.

Det är så oerhört mikroskopiskt lite som skiljer.

En studspuck här, ett misstag där, en läcker prestation i rätt läge. Eller helt enkelt en klubba som ligger tappad på isen.

JAG HAR ALDRIG gillat sudden, för det är som att leva i ett vakuum. Ni vet, det går inte att ta ett andetag och magen går som en ilsken torktumlare samtidigt som hjärtat skulle behöva en sån där kickstartare som finns på alla stora arenor.

ANNONS

Och till slut så är allt bara över.

Säsongen – eller matchen i det här fallet.

För det blir en match sju. Det blir verkligen det.

DET HÄR ÄR ett Frölunda som älskar att spela med kniven på strupen. Ett lag som tar fram sin allra bästa hockey när det verkligen gäller.

I sudden är det 11–2 i skott för den regerande mästaren, som verkligen pumpar på för att kunna behålla sin krona en säsong till.

Nicklas Lasu avgjorde CHL-finalen i februari – men vem kan ana att han är en carambolekung också?

"Jag har övat rätt mycket på det avslutet", ler han.

Jotack. Först ett misslyckat skott, som går på en skridsko och sedan via Andreas Wingerlis tappade klubba ...

Det kan vara ett av de märkligare mål som jag har sett i ett slutspel – och det är sudden som i en liten ask.

Galet, turligt – fast i det här fallet också fullt rättvist.

FYRA SEKUNDER, UNDERBART är kort … brukade Magnus Uggla sjunga på den tid som Peter Forsberg var som allra bäst.

Men när Victor Olofsson från Foppas hemstad Örnsköldsvik gör Frölundas andra mål i powerplay under den här kvartsfinalen går det faktiskt en sekund till ...

ANNONS

Fem sekunder, alltså – och under hela matchen får vi ett PP som lovar mer. Har laget väckt den spelformen ordentligt?

FÖRRESTEN: Ryska medieuppgifter säger att dag för dag-skadade Johan Sundström är nära en deal med Avangard Omsk i KHL … och det tycker jag låter märkligt.

Är för det första övertygad om att Sunny håller i NHL – och för det andra har New York Islanders rättigheterna för centern i tre år till.

Fast visst kan utvecklingen vara ännu bättre i Ryssland än i Sverige? Men kanske är Sundström tillbaka i Scandinavium redan på onsdag.

Det går aldrig att sluta tro, vill säga.

TILL SIST: 12 044. You bet.

Och överlever Frölunda kvarten kan det, som sagt, lika gärna bli guld.

Plus

Amerikanska NHL-proffs. Visst, det är sällan de allra bästa som kommer till VM – men att spelarna tänker nobba majmästerskapet för att visa solidaritet mot uselt betalda damer är värt en applåd alla dagar i veckan.

Minus

Korkade saker på fyllan. Att uttala sig rasistiskt kommer aldrig aldrig aldrig att vara okej i mina ögon. Och ni ska veta att jag avskyr när lag, oavsett vilket, sköter straffet internt.

ANNONS