Efter premiärsegern mot Danmark blev det även vinst mot Sydkorea.
Efter premiärsegern mot Danmark blev det även vinst mot Sydkorea.

Ryggproblemen tillbaka för guldhoppet

Resultatmässigt var starten perfekt med två segrar när curlingen drog i gång i OS. För skippern Niklas Edin oroar dock att hans ryggproblem är tillbaka.

ANNONS
|

Guldhoppet lag Edin började curlingturneringen i Gangneung perfekt.

Två matcher gav två segrar.

Först 9–5 över Danmark och sedan 7–2 över hemmanationen Sydkorea.

Men Niklas Edin avslöjade efteråt att han äter tabletter för att hålla borta smärtorna från ryggen och ett dåligt knä.

Skippern opererade ryggen efter ett diskbråck i maj i fjol, men problem kom tillbaka för en tid sedan.

– Jag var orolig före turneringen, men jag kan göra alla moment och jag har testat allt till hundra procent. Jag behöver inte hålla igen på någonting.

Äter smärtstillande

Han säger att han inte är orolig – ännu.

– Blir det det minsta värre så är det ett orosmoment.

ANNONS

Niklas Edin tvingas äta smärtstillande och antiinflammatoriskt för att hålla smärtorna borta. Helst skulle han slippa det.

– Jag tar en tablett för nervsmärtan som egentligen är en epilepsimedicin, det är för att ta udden av de här nerv- och känselsmärtorna. Man blir lite off, det är lite som sömntabletter. Man blir lite groggy, säger han.

– Det är en stadig dos jag tar. Jag var utan dem efter operationen, men så kom det tillbaka för tre veckor sedan ungefär. Nu är det bara att göra så hela perioden tills OS är över.

"Perfekt första dag"

Svenskarna är spellediga på torsdagen och då ska han försöka få hjälp med problemen.

– Jag ska försöka få lite bukt med det i morgon och träffa någon som kan ge lite behandling och se om det går att göra någonting åt det. Att göra någonting mer än att bara ta tabletterna, sade han.

Rent spelmässigt var Niklas Edin mycket nöjd över första dagen. Laget med Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren – de två sistnämnda OS-debutanter, gjorde en bra dag.

– Det är nära en helt perfekt första dag. Det kändes som om det var lite nerv i första matchen på dem som inte har varit med på OS förut, men det känns som att det hade gått över till matchen mot Sydkorea. Det är en riktigt stabil insats från start till mål.

ANNONS

Lag Edin blev fyra i Vancouver 2010 och tog brons i Sotji för fyra år sedan.

Nu är tanken att medaljen ska bli av den allra ädlaste valören.

Om inte ryggproblemen sätter stopp.

Gangneung, TT:s utsände

Fakta: OS-curlingen i Sydkorea

Herrarnas curling i Sydkorea-OS består av tio lag: Sverige, Danmark, Kanada, Storbritannien, Italien, Japan, Sydkorea, Norge, Schweiz, USA. Lagen möter varandra en gång, vilket innebär att alla spelar nio matcher.

De fyra främsta lagen går vidare till semifinal, där ettan möter fyran och tvåan får ta sig an trean. Vinnarna möts i OS-final, förlorarna gör upp om bronset.

ANNONS