Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Rosengård och Linköping väntar för Göteborgslagen i cupen

Göteborg FC ställs mots svenska mästarna och Qviding blir riktiga underdogs när man ställs emot bland andra Rosengård i Svenska Cupen. – Men vi kommer inte att ge något gratis, säger tränare Carl-Magnus Strömberg.

Qviding har varit en klubb i djup ekonomisk kris den senaste tiden, och befinner sig i rekonstruktion. Det innebär att herrlaget degraderades till division 3 – men damlaget tilläts spela kvar i division 1, där man slutade sexa förra säsongen. Damerna är dessutom i slutspel i Svenska Cupen och under måndagskvällen lottades gruppspelet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Qviding ställs mot storlaget Rosengård, samt Vittsjö och Kristianstad – samtliga damallsvenska lag och alltså två serier över Qviding.

– Ja, vi har suttit här med laget och kollat och det känns väldigt, väldigt roligt. Sett till motstånd kunde det knappast blivit bättre.

Och knappast tuffare heller?

– Det får man säga. Men vi kommer inte att ge något gratis, vi kommer att kämpa och slita och visa de här lagen att vi inte tänker lägga oss ner, säger tränare Carl-Magnus Strömberg.

Herrarna blev som sagt degraderade, något som damerna slapp med hänsyn till deras låga budget.

– Vi är ideella och förbundet ansåg inte att vi haft någon del i de här ekonomiska problemen. Då valde man att bara straffa herrlaget, eftersom det är de som har kostat pengar. Vi har väntat länge på det här beskedet, så det var jätteskönt att få det nu, säger Strömberg.

Det andra Göteborgslaget, Göteborg FC får också hårt motstånd i cupen. Svenska mästarna från Linköping väntar, liksom Limhamn/Bunkeflo och Lidköpings FK.

Endast segrarna i de fyra grupperna går vidare till semifinal.

Grupperna i Svenska cupen:

1: Linköping – Limhamn/Bunkeflo – Göteborg FC – Lidköpings FK

2: Rosengård – Vittsjö – Kristianstad – Qviding Fif

3: Eskilstuna – Älvsjö – IK Uppsala – Kvarnsveden

4: Piteå – Hammarby – Kif Örebro – Djurgården

Mest läst