Ronaldo kan snuva Messi på skytteligatrippel

Lionel Messis Barcelona får nöja sig med en cuptitel den här säsongen. Men den argentinske stjärnan har fortfarande chansen till en personlig trippel – en skytteligatrippel. Det största hotet är ärkerivalen Cristiano Ronaldo.

|

Leo Messi satte 1–0 i den 30:e minuten när Barcelona slog Alavés med 3–1 i spanska cupens final på lördagskvällen. Målet var hans femte i turneringen, vilket gav en delad skytteligaseger med Sevillas Wissam Ben Yedder.

Alavés kvitterade tre minuter senare genom den franske vänsterbacken Theo Hernández. Men i slutet av halvleken avgjorde Neymar och Paco Alcácer finalen på Atlético Madrids hemmaarena Vicente Calderón med två snabba mål – och såg därmed till att Luis Enrique fick avsluta sin sista match som huvudtränare för Barcelona med ännu en titel.

Barcelona kom aldrig i fatt Real Madrid i ligan i år, men Messi vann skytteligan på 37 mål – åtta fler än lagkamraten Luis Suárez och tolv strutar före Real Madrids Cristiano Ronaldo.

Med bara finalen mellan Juventus och Real Madrid kvar att spela i Champions League leder argentinaren med sina elva mål skytteligan även där. Men Cristiano Ronaldo har gjort tio och har därmed en god chans till seger såväl i världens största klubblagsturnering som att bli dess skyttekung.

1) Lionel Messi, Barcelona, och Wissam Ben Yedder, Sevilla: 5 mål

Nio spelare har gjort fyra mål, bland andra Barcelonas Luis Suárez och Atlético Madrids Antoine Griezmann.