Rolf-Göran Bengtsson kommer till Göteborg Horse Show

Namn som Peder Fredricson, Douglas Lindelöw och Malin Baryard Johnsson är reda klara för Göteborg Horse Show som avgörs i slutet av februari. Nu är tre nya namn klara för tävlingen – ett av dem Rolf-Göran Bengtsson.

ANNONS
|

20-25 februari avgörs Göteborg Horse Show i Scandinavium. Flera svenska ryttare är sedan tidigare uttagna till tävlingen och nu har förbundskapten Henrik Ankarcrona presenterat ytterligare tre namn; tidigare EM-guldmedaljören Rolf-Göran Bengtsson, Irma Karlsson och Evelina Tovek.

LÄS OCKSÅ: Peder Fredricson tävlar i Göteborg

– Rolf-Göran har några spännande hästar på väg upp i klasserna. Man ska aldrig räkna bort honom. Om någon kan prestera när det gäller så är det han, säger Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

Rolf-Göran Bengtsson gjorde sitt första framträdande i Göteborgs Horse Show under tävlingarna 1977, med ponny. Nu är han en av de mest rutinerade ryttarna som kommer till start.

ANNONS

– När du inte bor i Sverige är det kul att komma hem emellanåt. Det är en väldigt fin tävling på alla sätt och vis med bra förutsättningar för både ryttare och hästar, säger Rolf-Göran Bengtsson i pressmeddelandet.

LÄS OCKSÅ: "Jag tänker mycket på detaljerna"

Evelina Tovek och Irma Karlsson är mer oerfarna i sammanhanget och ges nu chansen att visa vad de går för inför hemmapubliken i Scandinavium.

– Irma och Evelina har verkligen inlett säsongen starkt med flera topplaceringar i de största klasserna. Nu senast med varsin placering i världscuptävlingar. Det är jätteviktigt att de får den rutinen och det är viktigt för svensk hoppsport att bygga för framtiden, säger Henrik Ankarcrona.

LÄS OCKSÅ: Spel om pengar införs under Gothenburg horse show

Redan i helgen kommer Rolf-Göran Bengtsson till Västsverige när Gina Tricot Grand Prix avgörs i Borås. På startlinjen i Borås finns även ryttare som Peder Fredricsson, Douglas Lindelöw, Helena Persson, Stephanie Holmén och just Irma Karlsson.

De svenska ryttarna som är klara för Göteborg Horse Show:

Irma Karlsson

Evelina Tovek

Rolf-Göran Bengtsson

Stephanie Holmén

Peder Fredricson

Malin Baryard Johnsson

Douglas Lindelöw

Henrik von Eckermann

ANNONS