Örebro slog Falkenberg med 4–0.
Örebro slog Falkenberg med 4–0. Bild: Conny Sillén/TT

Rogic hjälte för Örebro: "Tre enkla mål"

Örebro har haft det tufft sedan allsvenskans omstart med tre raka förluster. Men mot jumbon Falkenberg klev tremålsskytten Filip Rogic fram och såg till att hemmafansen till sist kunde fira efter 4–0. Det känns som tre enkla mål, men lite skicklighet var det nog också från min sida, säger Rogic till TT.

Örebro har knappast imponerat på Behrn arena i årets allsvenska. Tvärtom har närkingarna ofta haft det kämpigt på hemmaplan. Men mot Falkenberg kom säsongens andra hemmaseger i bottenstridens sexpoängsmatch.

-Vi har haft det lite tufft här. Men skräckarena skulle jag inte vilja kalla det. Vi tränar här varje dag och trivs bra här. Vi har bara inte lyckats få med oss poängen. Men vi hoppas att det ska vända här för oss nu, säger Rogic.

Och Filip Rogic, 26, som själv myntat begreppet Rogic-time då han gjort sig känd för att avgöra matcher i slutminuterna hade Rogic-time mest hela tiden på Närkeslättens konstgräs denna soliga eftermiddag när hans Örebro till slut vann med 4–0.

-Ja, precis. Jag spelade lite högre upp i dag och då brukar det oftast bli Rogic-timme, säger han.

"Perfekt boll"

Men Falkenberg började piggt och Robin Östlind skapade ett par jättelägen tidigt i matchen. Sen tog Filip Rogic över showen fullständigt.

Efter drygt sex minuter löpte Rogic sig fri efter en perfekt djupledsboll från Martin Lorentzson och placerade bollen otagbart i mål förbi Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson.

-Jag ser att Lorentzson tar fram bollen och deras backlinje vill vara aggressiv på fel spelare så jag möter lite och sticker i djupet och får en perfekt boll och sen är det i stort sett bara att sätt dit den nere i hörnet.

Efter 35 minuter volleysköt sedan Kevin Wright in 2–0. Och tre minuter senare styrde Filip Rogic in 3–0 med pannan på kapten Nordin Gerzics frispark.

Sjunde målet

I den andra halvleken fullbordade han sitt hattrick när han höll sig framme på nytt efter en dryg timme och obehindrat pangade in 4–0 efter en målvaktsretur.

Mittfältaren firade sedan sitt hattrick och sitt sjunde mål för säsongen framför ÖSK:s röststarka och lyckliga klack. Noterbart är också att Filip Rogic nu gjort sex av de sju senaste ÖSK-målen.

TT: Det har florerat en del rykten kring dig - bland annat ska en Stockholmsklubb visat intresse – det här stärker dit varumärke ytterligare. Hur ser du på din framtid?

-Jag försöker göra så bra som möjligt för Örebro. Sen får vi se vad som händer. Jag och min agent har en bra dialog med ÖSK, svarar han och tillägger:

-Örebro har kommit med ett nytt kontraktsförslag och vi får se vad som händer.