Matchens poängkung Emil Mellegård.

RIK vann årets första match

Jämnt och nervkittlande. Så kan man beskriva RIK:s premiär på 2017. Först i slutet av andra halvlek fick hemmalaget ett fast grepp om Kristianstad och vann med 31-21.

|

Under gårdagskvällen var det dags för Redbergslid att kicka igång handbollsligan på nytt efter VM-uppehållet. De mötte ett taggat Kristianstad som kom till Göteborg med en förlust i bagaget efter att ha förlorat borta mot Aranäs.

– Det känns bra att vara igång igen. Vi har framförallt arbetat med en del nya grejer i vårt anfallsspel som vi ser fram emot att visa upp under den fortsatta säsongen, säger RIK:s tränare Jasmin Zuta.

Kristianstad inledde med att göra matchens första mål i den första minuten och följde kort därpå upp med att göra 2–0. RIK var inte helt vakna i sitt försvar men desto mer i sitt anfall då Tobias Johansson och Linus Arnesson med gemensamma krafter lyckades kriga till sig en kvittering.

– Jag tycker att vi skapade hur mycket som helst. Men vi brände en del frilägen i första, säger Jasmin Zuta.

Stabiliserade försvaret

RIK ryckte upp sig i försvaret och med ett väl synkat samspel med Tobias Thulin i mål lyckades de stänga ute Kristianstad. Under majoriteten av första halvlek var det bara 1–2 bollar som skiljde lagen åt.

14–13 var ställningen innan paus, tack vare ett par snygga räddningar i slutet av en Tobias Thulin i toppform.

I den 33:e minuten kom en kvittering från Kristianstad. Den blev dock inte långvarig. RIK lyckades både kvittera och vinna tillbaka ledningen under loppet av ett par minuter.

– Vi fick träff väldigt bra bakåt men var tvungna att trycka på lite mer för att få till de enkla målen, säger Jonathan Carlsbogård.

Punkterade Kristianstad

Efter andra halvleks första kvart så tog matchen en ny vändning. Hemmalaget ökade på tempot och effektiviteten i sitt anfall och drog ifrån med 22–18. Matchens stora målgörare stavades Emil Mellegård.

När bara fem minuter återstod låg Redbergslid tio bollar förbi Kristianstad och matchen kunde redan då beskrivas som avgjord.

– Det var jätteroligt att det släppte så i ett sådant här toppmöte. Min insats är helt klart godkänd, men jag kan bli fysiskt starkare i försvaret, säger en nöjd Emil Mellegård.