Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: PETTER ARVIDSON

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Reserven som njuter av tillvaron i Ryssland

Karl-Johan Johnsson, 28, har haft en stark säsong i franska Guingamp. Men under VM är det bänken som gäller för honom - som dock inte hänger läpp för det. - Det är sjukt kul att vara här, säger han.

Den nu 28-årige målvakten slog igenom i Halmstad BK och försvann redan 2013 till Holland och NEC Nijmegen där det blev en säsong innan danska Randers lyckades få hans underskrift. Men sedan 2016 är det franska Guingamp som gäller för Johnsson som stått för en fin säsong med klubblaget.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I landslaget är han dock slagen av Robin Olsen som är den givne ettan och Karl-Johan Johnsson får istället göra upp med Kristoffer Nordfelt om platsen som nummer två.

Läge att hänga läpp?

Inte om man heter Karl-Johan Johnsson.

– Det är sjukt kul att vara här! Jag är väldigt taggad och har fått ett väldigt bra intryck såhär långt så det är gött, säger han.

LÄS MER: Svenska VM-händelserna vi alla minns – spelarna berättar själva

Lite varmt också?

– Vi hade ju liknande väder i Båstad så vi har vant oss nu. Sen är det där inget vi kan påverka utan det är bara köra på och dricka mycket vatten och hänga i skuggan vid hotellet.

Läge att lägga träningarna senare på dagarna?

– Det är inget jag har hört. De får de som bestämmer bestämma. Blir det senare så är det inga problem för mig.

LÄS MER: Landslagsikonerna om Sveriges chanser i sommarens VM

Har ni kollat något på Sydkorea?

– Vi har fokuserat på vårt försvarsspel lite men vi har även kollat hur Sydkoreas anfallsspel ser ut. De är väldigt lika Peru med tekniskt skickliga spelare som vill ha boll och komma centralt. Vi gjorde det bra mot Peru och släppte inte till så många chanser så en liknande prestation och några fler chanser så ska det här nog kunna gå bra.

Vad har ni för känsla?

– Vi ska gå ut och ta för oss och inte bara vara nöjda. Vi ska våga ta för oss och smälla på från början och vinna lite bollar. Det blir lite annat mentalt. Sen måste vi ha fokus på första matchen och sen tar vi resten efteråt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.