Rekordrunda och ledning för Nordqvist

Efter en runda med nio birdies och en eagle tog hon sig upp i tydlig ledning på USA-tourtävlingen i golf i Phoenix. Anna Nordqvist får även skriva in sig i rekordrullorna med turneringens bästa runda hittills, 61 slag, 11 under par.

ANNONS
|

Eskilstunagolfaren Anna Nordqvist satte turneringsrekord på LPGA-touren och tog sig upp i ledning. Nordqvist gick elva under par på USA-tourtävlingen i golf i Phoenix, Arizona, med sina 61 slag. Förutom turneringsrekord innebär resultatet även att hon tangerar sitt eget bästaresultat i en LPGA-tourtävling, som hon satte i Mobile Bay Classic 2013.

Hon leder nu tävlingen med två slag före thailändskan Ariya Jutanugarn och amerikanskan Stacy Lewis.

- Det var två fantastiska dagar med Stacy och Ariya, Jag tror vi tillsammans gick 36 slag under par under de första dagarna, det kändes som om det vid varje hål alltid var någon som gjorde birdie, säger Nordqvist till LPGA:s sajt.

ANNONS

- Vi höll ett bra tempo och det är helt klart bra att se puttarna gå i och att se andra spelare spela bra. Jag försökte dra nytta av det lite i dag.

Nordqvist spelade collegegolf i Arizona, och säger att hon känner sig hemma på banorna.

- De säger alltid att hemma är där hjärtat finns, och mitt hjärta är definitivt här. Även om jag bor i Florida nu så känns det här definitivt som hemma.

Anna Nordqvist leder nu med två slag inför sista rundan, hon går ut i ledarboll strax efter 22 i kväll.

Och hon ser fram emot fortsättningen.

- Jag önskar att jag kunde komma hit oftare, helt klart. Jag har gått omkring med ett stort leende hela veckan.

ANNONS
TT

ANNONS