Stefan Rehn. Arkivbild.
Stefan Rehn. Arkivbild.

Rehn stannar i Göteborg

Göteborg FC har inte vunnit på tre omgångar. Då väljer klubben att förlänga med tränaren Stefan Rehn. – Det känns stimulerande, säger han.

ANNONS
|

I morgon möter GFC serieledaren som kommer till Valhalla. Linköping har spelat ihop 46 poäng under serien, vilket är mer än dubbelt så mycket som GFC:s 20 poäng.

– Vår målsättning före säsongen var att komma topp fyra. Det var en hög målsättning, men vi ville ha en del att jobba med, säger Stefan Rehn.

På tisdagen kom beskedet att han fortsätter som tränare, en roll han tog över från Torbjörn Nilsson inför säsongen 2014. Den nyblivna 50-åringen har skrivit på ett kontrakt som gäller 1 plus två år.

– Det känns jättebra. Vi har lite ny inriktning med lite nya spelare. Vi har något nytt på gång och ska följa spelarnas framfart. Sen är det hela föreningen, samarbete med klubbar runt om kring. Jag är jättenöjd att få vara delaktig i satsningen och trivs väldigt bra med mitt jobb, säger han.

ANNONS

Falk har blandade känslor

Stefan Rehn, som är en känd profil inom både Djurgården och IFK Göteborg, framhåller att GFC har ett ungt lag som på sikt ska etablera sig i toppen. En av de unga spelarna är målvakten Jennifer Falk, 23, som tagit över positionen som förstamålvakt efter att nederländskan Loes Geurts nyligen skrev på för Paris Saint-Germain. Under säsongen har de turats om att vakta målet och Jennifer Falk har blandade känslor inför sin nya ställning.

– Jag tycker det är jättetråkigt att hon har åkt med tanke på att vi kom så bra överens. Det är en bra tjej och jag gillade att träna med henne, jag lärde mig mycket av henne. Men samtidigt är det ju kul att jag får spela, säger hon.

Målvakten, som kom till GFC i oktober förra året, ser positivt på att Stefan Rehn blir kvar som tränare.

– Jag tycker han är bra och framförallt brinner han jättemycket för fotbollen.

Höga toppar och djupa dalar

Senast GFC mötte Linköping blev det förlust med 0–1.

Stefan Rehn:

– Det är inspirerande. De har varit fantastiskt bra i år och spelar en riktigt bra fotboll. Vi åkte dit med uddamålet senaste matchen, så vi hoppas ha god chans den här gången.

Sedan 4–0-vinsten över Mallbacken har det blivit tre förluster för GFC, två 1–2-förluster mot Rosengård och nu senast en 1–3-förlust mot Eskilstuna.

ANNONS

– Vi har höga toppar, men sen har vi ganska låga dalar också. Det är väl ganska naturligt när det är ett ungt lag, säger Stefan Rehn.

Till matchen saknas troligtvis Pauline Hammarlund, som även saknades senast mot Eskilstuna på grund av skada.

ANNONS