Patrick Reed. Arkivbild.
Patrick Reed. Arkivbild. Bild: Lee Jin-man/AP/TT

Reed kan räkna med hån efter regelbrottet

Patrick Reeds regelbrott har väckt reaktioner i golfvärlden. Det har gjort amerikanen till en perfekt måltavla för hemmapubliken i nästa veckas Presidents Cup.

ANNONS

Reed tilldömdes två pliktslag efter den tredje rundan i Hero World Challenge på Bahamas, efter att tv-kameror fångat när amerikanen med två provsvingar svingade bort sand bakom bollen för att förbättra sitt svåra läge.

Medvetet fusk eller klantiga misstag? Reed menade själv att han inte försökte ge sig några fördelar och att kameravinkeln fick förseelsen att se värre ut än vad den var. Hur som helst har han översköljts av kritik från såväl experter som vanliga dödliga golfare i sociala medier.

Nästa vecka spelas Presidents Cup, matchen mellan USA och ett internationellt lag, i Melbourne och mycket talar för att Patrick Reed då får utstå en hel del hån från den australiska hemmapubliken.

ANNONS

– Han har definitivt öppnat dörren för det och det får han skylla sig själv för. Man vill inte att de (publiken) ska gå över gränsen, men de har helt klart fått riktigt bra ammunition, säger internationella lagets australier Marc Leishman.

Patrick Reed har länge setts lite som golfens svarta får. Redan som collegespelare anklagades han för att fuska och när Reed vann US Masters på Augusta förra året var publikens reaktioner minst sagt ljumna, trots att segern blev amerikansk.

I tävlingen på Bahamas har 29-åringen från Texas fortfarande segerchans inför sista rundan, trots pliktslagen. Reed ligger sexa på 10 under par, tre slag bakom Gary Woodland som leder ett slag före Henrik Stenson.

ANNONS