Redbergslid har vunnit fyra matcher i rad i handbollsligan. Arkivbild.

Redbergslid bäst i tidig seriefinal

|

Redbergslid och Ystad gjorde upp om serieledningen i herrarnas handbollsliga på söndagen.

Hemmalaget tog chansen och kunde studsa runt i ring efter 31–28 (18–15). RIK gick från 22–21 till 27–21 på sju minuter mitt i andra halvlek och bäddade för den fjärde raka segern.

Redbergslid är en poäng före Kristianstad, Ystad och Alingsås i toppen av en något haltande tabell.

- Det ser väldigt ljust ut. Vi har fått in nya spelare som har tagit för sig väldigt bra, säger målvakten Tobias Thulin till C More.

Alingsås vann hemma mot Eskilstuna Guif med 31–27 efter att ha gjort matchens fyra sista mål. William Andersson Moberg satte matchavgörande 30–27 – ett av fem mål för 17-åringen.

- Kul att spela i den här atmosfären. Det kom några rötmål, sade Andersson Moberg till C More.

I damligan förlorade det forna storlaget Eslöv, mästare två gånger i början av 2000-talet, för tredje gången i rad. VästeråsIrsta vann med 28–25.