Ranieri hyllades när Leicester vann

Först hyllades sparkade tränaren Claudio Ranieri av fansen. Sedan gjorde spelarna sitt. Efter fem raka förluster vann Leicester mot Liverpool, 3–1.

ANNONS
|

På flera stora banderoller på King Power-stadions läktare tackade Leicestersupportrarna den 65-årige italienaren för förra säsongens osannolika Premier League-titel.

I matchprogrammet beskrev Leicesters ordförande Vichai Srivaddhanaprabha beslutet att sparka Ranieri som det svåraste styrelsen fattat under thailändarens sju år i klubben.

"Jag väntar mig inte att alla ska förstå och jag vet att en del är arga. Men vi måste tänka på klubbens långsiktiga intressen och på hur vi bäst för klubben vi älskar framåt", skrev han.

Sedan började matchen mot Liverpool, där både spelet och resultatet antydde att klubbledningen har agerat korrekt.

ANNONS

Efter fem förluster i följd besegrade Leicester, på nedflyttningsplats inför matchen, ligafemman med övertygande 3–1. Landslagsanfallaren Jamie Vardy gjorde såväl 1–0, i friläge, som 3–0, på nick. Däremellan träffade Daniel Drinkwater rätt från långt håll.

Ranieris tidigare assistent Craig Shakespeare, som är en av kandidaterna till managerposten, fick därmed bästa möjliga start på sin sejour som huvudansvarig.

Philippe Coutinho gjorde Liverpools tröstmål.

TT

ANNONS