Rakhshani är nöjd med starten – men lovar mer

Rhett Rakhshani, 30, har slitit hårt för att komma ikapp sina lagkamrater. Men stjärnvärvningen kommer att få fortsätta kämpa hårt om man ska tro Roger Rönnberg.
– Det är svårt att hoppa in mitt i en säsong, säger han.

ANNONS
|

Han fick börja säsongen hemma i Kalifornien där han försökte hålla formen och körde stenhårda träningar. Därefter höll Rhett Rakhshani igång i Danmark innan han av skattetekniska skäl äntligen kunde ta sina väskor och flytta till Göteborg.

Där har amerikanen börjat bra och står på fyra (0+4) poäng på de sex första matcherna. Ett facit han är nöjd med.

– Den första tiden har varit positiv här. Det är mycket jag ska komma ikapp med och anpassa mig till men det har varit positivt. Det är mycket att bearbeta men det har inte överväldigat mig eller varit för mycket. Klubben har gett mig all info men även utrymmet att kunna anpassa mig till allting. Det har varit en bra period och jag känner mig hemma här och gillar verkligen gruppen och staben runtomkring, säger han.

ANNONS

Vad har varit svårast? Anpassa sig till spelet på isen eller livet utanför?

– Till spelet på isen. Utanför har det varit enklare och min fru sköter det mesta där. Men jag vill vara tydlig med att det har inte varit för hårt eller svårt. Det har ändå varit positivt och det är likadant för alla som kommer nya. Det är taktik, kedjekamrater och förväntningar som kommer in. Det handlar om att komma in i det så snabbt man kan och bra spelare gör det.

Är du nöjd med vad du har presterat hittills?

– Jag vet inte en match i karriären där jag har känt att jag har gjort en perfekt match och det kommer jag nog aldrig att göra. Jag har gjort många bra matcher men utmaningen är att vara grym i match efter match. Jag vill pusha den gränsen för varje match jag spelar, säger han och fortsätter:

– Sen var jag ju borta från laget i sex månader i början. Jag känner ändå att jag har hjälpt laget och kommit in i systemet och sprider energi. Sen offensivt så har vi ett bra spel men där kan både laget och jag växa ännu mer. Vi i vår kedja kan bidra mer och det kommer att komma, jag gör allt för det och då kommer även självförtroendet.

ANNONS

"Kommer bli en den extrajobb"

Roger Rönnberg är tydlig med att han är nöjd med vad han har fått se från stjärnvärvningen.

– Det är en väldigt go kille som alltid jobbar hårt och gör sitt bästa. Sen visste vi att det kanske fram till jul kommer bli en del extrajobb eftersom han ligger lite back mot de som har varit här varje dag. Men det är enligt plan, det är svårt att hoppa in mitt i en säsong, säger han och får medhåll av Rakhshani själv.

– Jag har pushat mig hårt den här första tiden för att komma in i det. Jag känner att jag har bidragit en hel del men att jag kan bidra ännu mer. Sen vill du inte vara dum och pusha för hårt. Du måste hitta en balans där att samtidigt pusha dig för att nå de höga nivåerna men även för att nå långsiktiga resultat.

Efter en intensiv period för såväl Rhett Rakshani som hans lagkamrater fick Frölundaspelarna ett par dagar ledigt i slutet av förra veckan. Dagar som var välbehövliga för amerikanen.

– Det var väldigt bra! Jag har kört hårt och det har slitit lite mentalt då det var mycket information, bra information, men mycket. Jag har nu kunnat spendera mycket tid med familjen, fikat lite på stan, ett par hemlagade måltider på det och ett par glas vin, säger han.

ANNONS

Lätt att koppla bort hockeyn när du är hemma?

– Med två små barn, en är två år och en är fyra månader så är det inga problem. Tvååringen förstår vad jag gör och gillar hockeymatcher men den lille förstår ingenting ännu.

ANNONS