Tottenhams Harry Kane tränar inför mötet med Röda Stjärnan i Champions League. En match Tottenham behöver vinna efter en svag start i gruppspelet.
Tottenhams Harry Kane tränar inför mötet med Röda Stjärnan i Champions League. En match Tottenham behöver vinna efter en svag start i gruppspelet. Bild: Tess Derry/AP/TT

Pressade storklubbar i Champions League

Vårens finalist Tottenham och mesta mästarklubben Real Madrid sladdar efter svaga inledningsmatcher. Samtidigt är Club Brygge, Röda Stjärnan och Dinamo Zagreb med och hugger om vidare spel efter gruppspelet. Champions League-fotbollen har varit allt annat än förutsägbar hittills.

ANNONS

Efter tisdags- och onsdagskvällens matcher har gruppspelet nått halvvägs och ett och annat kanske har klarnat. Spelar någon av giganterna bort sig eller är de "inne i matchen" igen? Hakar någon av de betydligt mindre meriterade klubbarna på?

Med fokus på tisdagens matcher står det klart att Tottenham är piskat att vinna för att inte halka efter rejält. Röda Stjärnan från Belgrad kommer till London. För några månader sedan hade utgången setts som given, men sakernas tillstånd har ändrats till det sämre på Hotspur Stadium.

"Sådan är fotbollen"

Inte nog med den famösa 2–7-förlusten mot Bayern München i den senaste omgången, Spurs har dessutom väldiga problem i Premier League. Någon vink om att utvecklingen går åt rätt håll gavs inte mot jumbon Watford hemma i lördags.

ANNONS

Först i slutminuterna räddade Tottenham 1–1 och managern Mauricio Pochettino fick på nytt finna sig i att bli ifrågasatt.

– Jag är inte överraskad. Sådan är fotbollen. Den handlar alltid om att vinna i dag och i morgon, vad som hände i går är glömt.

– Jag förstår att det är så. Jag är 47 år. Titta på mig, varför tror du inte att jag har vitt hår? Det beror på att jag inte fäster någon uppmärksamhet på något av det där. Jag bryr mig enbart om vad vi behöver göra för att höja vår prestation, säger Pochettino.

Zidane vilade spelare

Real Madrid har sina egna problem. 0–1-förlusten mot nykomlingen Mallorca i helgen skvallrar om att allt inte är som det ska, men klubben är trots allt tvåa i La Liga, bara poängen bakom ledande Barcelona. En poäng efter två matcher i Champions League har diskuterats och analyserats in i minsta detalj i den spanska fotbollspressen och tre poäng mot Galatasaray i Istanbul ses som ett måste.

Ansatte managern Zinedine Zidane vilade flera spelare mot Mallorca, men han får klara sig utan skadade Gareth Bale och Luka Modric.

I samma grupp kan Paris SG plocka tredje raka segern, men Club Brygge visade via 2–2 på Santiago Bernabéu vilka kvalitéer som finns i Philippe Clements lag.

ANNONS

Atalanta, som debuterar i turneringen, åkte på en rejäl propp (0–4) direkt mot Dinamo Zagreb och väntar fortfarande på första poängen.

Risken att det dröjer ett tag till är överhängande eftersom Manchester City väntar på bortaplan. City har två raka segrar, men managern Pep Guardiola tycker inte att hans lag är moget för att slåss om titeln den här säsongen.

– Vi missar för mycket i sista tredjedelen av planen. Vi måste bli mer kliniska där. Folk pratar om att Champions League är målet, men vi är inte ännu inte redo, säger Guardiola.

Henrik Skiöld/TT

Tisdagskvällens matcher i tredje omgången:

Grupp A: Club Brygge–Paris S:t Germain, Galatasaray–Real Madrid.

Grupp B: Olympiakos–Bayern München, Tottenham–Röda Stjärnan.

Grupp C: Manchester City–Atalanta, Sjachtar Donetsk–Dinamo Zagreb (18.55).

Grupp D: Atlético Madrid–Leverkusen (18.55), Juventus–Lokomotiv Moskva.

Avspark 21.00 om inte annat anges.

ANNONS