Ronald Koemans jobb som huvudtränare i Barcelona hänger på en skör tråd.
Ronald Koemans jobb som huvudtränare i Barcelona hänger på en skör tråd. Bild: Miguel Morenatti/AP/TT

Pressad Koeman: Måste vara realistisk

Ronald Koeman fick svidande kritik efter att Barcelona tappade poäng mot Granada. Den lär inte minska efter ett nytt kryss, 0–0 borta mot Cadiz.
– Man försöker alltid vinna varje match, men man måste vara realistisk, säger tränaren.

ANNONS

I måndags räddade Ronald Araujo Barcelona i sista minuten mot Granada. Även på torsdagen var storlaget långt från att vinna – två skott på mål mäktade laget med på hela matchen mot Cadiz.

En slätstruken insats och fler tappade poäng var inte vad Ronald Koeman behövde. Nederländarens framtid i klubben ryktas vara väldigt oviss och inför matchen hade klubbens president Joan Laporta svarat svävande på frågor om tränaren.

Efter den mållösa matchen vägrade Koeman svara på frågor men läste upp ett uttalande där han med riktning Laporta bad om tålamod och "ovillkorligt stöd".

– Man försöker alltid vinna varje match, men man måste vara realistisk och titta på vilket lag vi har och vilka som saknas, sade han.

ANNONS

Själva matchen var en chanslös historia, där Frenkie de Jong fick lämna planen efter att ha fått två gula kort inom loppet av fem minuter i mitten av andra halvlek. Och som om det inte räckte blev Ronald Koeman uppvisad på läktaren i matchens slutskede.

Efter fem spelade matcher har Barcelona skrapat ihop nio poäng, sju färre än rivalen och ligaledaren Real Madrid, som har en match mer spelad.

Alexander Isaks Real Sociedad vann, borta mot Granada, men utan sin svenske anfallare som är lårskadad. Aritz Elustondo avgjorde matchen med sitt 3–2-mål. Baskerna gick därmed upp på 13 poäng, tre efter Real Madrid i tabellen.

Real Betis vann också på torsdagskvällen, borta mot Osasuna med 3–1.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS