Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Fotboll%2C+Tr%C5%A0ningsmatch%2C+IFK+G%C5%A1teborg+-+Meixian+Techand
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Poya nöjd med segern – inte med prestationen

Tre raka segrar men allt är inte en dans på rosor för det för Blåvitt. Efter segern med Meixian från Kina var Poya Asbaghi kritisk. – Offensiven lämnar en del att önska, säger han.

Det var en träningsmatch som dessutom kändes som en träningsmatch. Det saknades intensitet och det tekniska utförandet var allt som oftast inget vidare. Men Blåvitt skulle blixtra till ett par gånger.

Först när Mikael Ingebrigtsen fick bollen, drev ett par meter och satte den perfekt i djupet på Emil Salomonsson som serverade Elias Omarsson som nätade för andra matchen i rad.

– Det är ett väldigt fint anfall där bollen går genom alla deras lagdelar, ut på kanten och sen in igen. Ett bra spelmål. Annars var det många omställningar för det är det man får på en plan som den här så det var skönt att få visa upp det, säger Poya Asbaghi.

Vad säger du om offensiven annars såhär långt?

– Den lämnar en del att önska. Det var en trött plan, trötta huvuden och vi har inte lagt upp det för att vara så pigga som möjligt nu. Det har varit tuffa träningar och det märks på spelarna. Det var dålig teknik och dåliga beslut. Lite kan du skylla på planen men mest är det att vi är mentalt nedtränade och beslutsfattandet lämnar en hel del att önska.

Ingen vidare jättematch?

– Vi åkte med i deras tempo en hel del. Men så länge som de höll ihop sitt lag så var det en bra match för oss. Sen när vi gjorde 3–1 så tappade de mer och mer och sen kom utvisningen och efter det var det ingen vidare match.

Läs mer om IFK Göteborg
Mest läst