Pontus vann SM med sin älskling

Pontus Wettersten från Halmstad tog hem guldet i prestigeklassen när Ponny-SM avgjordes i Billdal på lördagen. – Jag älskar henne, hon är helt fantastisk, säger han om sin ögonsten Poetic´s Floura.

ANNONS
|

Att det är något speciellt mellan Pontus står klart.

Stoet är från familjens egen uppfödning, vilket gör det hela speciellt. Pontus har haft henne så länge han kan minnas och hon har en stor plats i hans hjärta.

– Jag är så stolt över henne, att vinna med en häst man känt så länge hon har funnits är något alldeles extra, förklarade Pontus Wettersten för tidningen Ridsport efter ekipagets ärevarv i ridhuset i Billdal.

Varit skadad

Det som gör SM-guldet i kategori D extra speciellt för honom är att Poetic´s Floura varit skadad.

Därför tog han det försiktigt och säger att han red omhoppningen på säkerhet för att inte riskera något.

ANNONS

– Jag trodde att det fanns möjlighet att ta tiden. Min plan var att göra felfri runda och att hon skulle lämna tävlingen med bra självförtroende eftersom vi inte har tävlat henne på ett tag nu. Jag ville verkligen att hon skulle känna att det var kul, säger Pontus Wettersten till Ridsport.

Och det gick ju bra.

Kommer tillbaka

Duon säkrade guldet efter en säker ritt före Frida Karlsson som tog hem silvret med Tinnerath Lad.

Trea kom fyrfaldige svenska mästaren Philip Svitzer från Flyinge med nya ponnyn Massaqua T som han bara haft en månad. Ekipaget var snabbast i omhoppningen – men förlorade på att de rev en bom.

Redan nästa vecka är Pontus Wettersten tillbaka i Billdal för att rida junior-SM.

Då avgörs även senior-SM där bland annat några av de svenska silvermedaljörerna från lag-EM är på plats, Douglas Lindelöw och Helena Persson. Den senare är mästarnas mästare med sina åtta SM-guld – och som siktar på sitt nionde.

ANNONS