Dustin Poirier vann över Conor McGregor i natt. Det var McGregors första förlust på knockout.
Dustin Poirier vann över Conor McGregor i natt. Det var McGregors första förlust på knockout. Bild: USA TODAY Network

Poirier knockade McGregor – "inte förvånad"

Dustin Poirier skakade om kampsportsvärlden när han knockade Conor McGregor i andra ronden i nattens stormatch i UFC i Abu Dhabi. Det är första gången i karriären som irländske McGregor förlorar via knockout.

ANNONS
|

– Jag är glad, men jag är inte förvånad, sade amerikanske Poirier.

32-åringen är rankad tvåa i flugvikt, men var inte tippad att slå fjärderankade McGregor, utan tvekan sportens största namn, som återvände till oktogonen för första gången på ett år.

De båda har mötts en gång tidigare, 2014, då McGregor vann på knockout efter bara 106 sekunder.

Den här gången gick irländaren till ursinnig attack direkt, men Poirier lyckades sänka tempot med låga sparkar. Halvvägs in i andra ronden såg McGregor ut att få problem med benet och Poirier följde upp med en slagserie som avgjorde matchen via teknisk knockout två minuter och 32 sekunder in i andra ronden.

ANNONS

Snopet för McGregor, som inför matchen spått att han skulle vinna den på mindre än 60 sekunder. Efteråt var han besviken, men berömde sin motståndare.

– Hans sparkar mot min vad var väldigt bra, men Dustin är en bra fajter.

– Jag måste borsta av mig det här och komma tillbaka, och det kommer jag att göra.

Ingen chock

Poirier antydde att han gärna ser ett tredje möte.

– Nu har vi 1–1 i matcher, så vi kanske få göra om det här, sade han.

– UFC:s störste segerstjärna förlorar på sin egen styrka – han blir nedknockad för första gången i sin karriär. Det kommer kanske inte som en chock för mig, då McGregor varit borta så pass länge, säger Philip Dersén, skribent och krönikör på Fighter Magazine, till TT.

Sedan Poirier och McGregor möttes förra gången har irländaren varit mer inaktiv.

– Innan gick han flera matcher om året, nu är det inte ens en match om året. Så det är en blandning av inaktivitet och att han helt enkelt fått njuta av det goda livet med de nya pengarna på banken, säger Derzén och lägger till:

– Sedan är det att amerikanen blivit en bättre fighter under de här åren, och varit aktiv.

ANNONS

"En titelmatch"

Amerikanen har nu ett bra läge att antingen ta över eller slåss om UFC:s lättviktsbälte från ryssen Chabib Nurmagomedov som förra året drog sig tillbaka obesegrad.

– Jag ser det här som en titelmatch. Om Chabib inte kommer tillbaka är det jag som är mästare.

Resultatet i nattens match talar för att ryssen väljer att inte komma tillbaka, enligt Philip Dersén.

– Det sägs att han vill gå en match till, efter 30 vinster och noll förluster. Det hade han gjort mot McGregor då hade han tjänat enormt mycket pengar. Men nu ser det ut som att han kommer att fortsätta hålla sig pensionerad, och att vi får se färre profiler i UFC.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS