Calgarys Mikael Backlund. Arkivbild.

Poängfest av Backlund i NHL

Mikael Backlund gjorde ett mål och två assist när hans Calgary vann över Florida med 4–2 i NHL-ishockeyn.

|

Backlund fastställde slutresultatet i matchens sista minut när han gjorde sitt nionde mål för säsongen. Florida jagade en kvittering och hade tagit ut målvakten när Backlund, framspelad av Matthew Tkachuk, satte pucken i tom kasse.

Matthew Tkachuk var sist på pucken när Backlund i mitten av den andra perioden noterades för assist till 2–1-målet. Drygt fem minuter senare plockade han poäng igen när Johnny Gaudreau drygade på ledningen i numerärt överläge.

Vancouvers Alexander Edler gjorde mål i matchen mot Columbus efter ett fint förarbete av bröderna Sedin som plockade poäng. Matchen slutade 5–2 och bröt en fem matcher lång förlustsvit för kanadensarna.

Henrik Sedin och Loui Eriksson noterades för assist i samband med att Erik Gudbranson satte 2–1 bakom Sergej Bobrovskij.

Vancouver har haft svårt att få in pucken på senare tid och laget har inte gjort mer än två mål i de senaste fyra matcherna.

Jacob Markström som vaktade Vancouvers mål gjorde 27 räddningar i matchen.

- Det känns bra att få några returer och att göra fyra mål och sedan få sätta pucken i tom kasse. Det är så vi måste spela hela tiden, säger en nöjd Markström.