Hammarbys David Pizzoni Elfving fick föras till sjukhus efter en otäck smäll mot Edsbyn.

"Bajen" vann efter otäcka skadan

David Pizzoni Elfving fick föras till sjukhus efter en otäck smäll. Sedan vann hans Hammarby toppmatchen mot Edsbyn med 4–0. Vilket innebär att en tät toppstrid tätnar desto mer.

|

Toppmatch och välfyllt på Zinkensdamm när Hammarby drabbade samman med Edsbyn. Men det lär knappast vara Patrik Hedbergs hållna nolla som de över 5000 i publiken kommer att minnas starkast efter matchen.

Efter knappa halvtimmen fick matchen avbrytas efter att David Pizzoni Elfving blivit liggande på isen, stilla, efter en duell där han fick en olycklig smäll mot huvudet. Ambulans tillkallades och Pizzoni Elfving fick föras till Södersjukhuset. Enligt Bandypuls ska den VM-uttagne mittfältaren ha varit vid medvetande och talbar.

Första halvleks sista tretton minuter spelades klart efter halvtidsvilan och den andra halvleken drog sedan igång direkt efter.

Då skulle matchens första mål börja trilla in.

Matchen var oortodoxt mållös väldigt länge. Men i den 52:a matchminuten gjorde Kasper Milerud 1–0 till Hammarby. Det var inte det sista publiken skulle se av honom. Efter att Jesper Jonsson gjort 2–0 med dryga kvarten kvar så stängde sedan Milerud matchen helt och hållet med två raska mål med fem minuter kvar av matchen. I och med segern går Hammarby förbi Edsbyn i tabellen.

De fick dock inte behålla den temporära serieledningen särskilt länge.

Sandviken körde över tabelljumbon TB Västerås med 10–1 och tog över matchen mer eller mindre direkt. I segern gjorde Christoffer Edlund hela sju av Sandvikens mål.

Lägg därtill att även Villa Lidköping vann stort mot IFK Motala, 12–3, och vi har en minst sagt tät topp i Elitserien. Mellan ettan Sandviken och femman Västerås SK skiljer ynka två poäng efter helgens omgång.