Pixbospelaren stängs av – i åtta matcher

Pixbos spelare Linus Henriksson stängs av i åtta matcher. Detta efter det uppmärksammade slaget i ansiktet på Växjös Christopher Holmér. Henriksson bedöms ha gjort sig skyldig till våld, skriver Svenska innebandyförbundets juridiska nämnd i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

"Linus Henriksson, Pixbo Wallenstam IBK, bedöms ha gjort sig skyldig till våld och ådöms en avstängning från och med 3 oktober till och med 18 november 2017.

Gällande straffvärdet finner JN efter en samlad bedömning att Linus Henrikssons förseelse ska motsvara bestraffning i form av avstängning under viss tid motsvarande åtta (8) matcher beräknat på det lag som han deltog i vid anmälningstillfället."

Så skriverSvenska innebandyförbundsets juridiska nämnd i dag efter den uppmärksammade incidenten i söndagens matchen mellan Pixbo ochVäxjö.

En överklagan kan bli aktuell

Pixbos klubbchef Fredrik Edendahl har tagit del av domen och nu ska man se över om en eventuell överklagan kan bli aktuell.

ANNONS

– Vi måste naturligtvis värdera vilken väg vi ska gå. Nu ska vi sätta oss tillsammans i styrelsen, tillsmmans med spelare, för att få en tydlig linje innan helgen är slut. Det är där vi är just nu i arbetet.

Ni ska diskutera eventuell överklagan?

– Vi måste ju ta beslut kring vilken väg vi ska gå, absolut. Om vi anser att det finns material eller grunder i beslutet som man inte tagit hänsyn till så måste vi ju påtala det. Men är det så att vi inser att man har tagit hänsyn till allting så får vi ju acceptera det.

Åt vilket håll lutar det?

Det vill jag inte kommentera alls, vi måste få sitta ned och prata om det internt först. Vi har bara fått 45 minuter på oss hittills.

LÄS OCKSÅ:Otäck smäll i Pixbos möte med Växjö – fick uppsöka sjukhus

Då kom Henrikssons klubba, i hög hastighet, upp i ansiktet på Växjö Vipers Christopher Holmér. Klubban träffade med en sådan kraft att Holmér tvingades uppsöka sjukhus.

Händelsen fick stor uppmärksamhet och en privatperson som sett ett filmklipp från matchen polisanmälde till och med Henriksson för misshandel.

LÄS OCKSÅ:Pixbospelaren polisanmäld för misshandel

Själv hävdade dock spelaren att allt var en olyckshändelse och att han kände sig ledsen efter matchen.

ANNONS

– Jag är hemskt ledsen för att det blev som det blev. Det hela blev väldigt olyckligt och jag skulle väldigt gärna vilja ha den händelsen ogjord så klart. Jag har under måndagen haft en dialog med Christopher om händelsen, sa han i ett pressmeddelande.

GP söker Linus Henriksson för kommentar.

ANNONS